Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Veel vrouwen houden zich bewust of onbewust bezig met een onrealistisch schoonheidsideaal. Net als ik, tot zes jaar geleden. Die manier van omgaan met schoonheid, paste niet bij me. En ik geloof dat het bij de meeste mensen niet past. Schoonheid is een manier om verborgen verbindingen inzichtelijk te maken op mentaal, spiritueel en fysiek gebied. Hoe kun je van binnenuit expressie geven aan je eigen schoonheid? Deze transformerende gedachte brengt vrouwen dichter bij zichzelf en zorgt ervoor dat zij zich mooier gaan voelen.

De juiste mix voor jouw meerwaarde
Om echt een verschil te kunnen maken in de manier waarop mannen en vrouwen naar schoonheid kijken, geloof ik in een mix van spirituele, helende behandelingen, natuurlijke huidverbetering en coaching. Anno 2016 moet je méér bieden dan alleen een anti-aging-behandeling. Misschien heb je wel tig opleidingen gedaan en cursussen gevolgd op allerlei gebieden. Jouw meerwaarde zit hem in de verbinding zoeken tussen al deze componenten en die samenvoegen. Op die manier zet je iets unieks in de markt en kun je ervoor kiezen niet alleen aan het uiterlijk, maar ook aan het innerlijk te werken.

Persoonlijke kwaliteiten
Ik vind het belangrijk dat vrouwen op een liefdevolle manier naar zichzelf kijken. Naar hun eigenaardigheden, ontembare haar of de pigmentvlekjes die met de jaren misschien steeds zichtbaarder worden. Ook al zeggen alle marketinggoeroes iets anders, voel je vrij om een eigen brouwsel te maken van je persoonlijke kwaliteiten en maak je niet druk over de naam die je hieraan geeft. Werken op een holistische manier nodigt je uit om te onderzoeken en het mooiste van jezelf zichtbaar te maken. En juist de imperfectie maakt je uniek. Als je vast blijft houden aan een bepaald concept, belemmer je je eigen groei.

Ingrediënten om holistisch te werken
-Een open mind: je moet bereid zijn om je open te stellen voor nieuwe mogelijkheden.
-Maak een lijst van alle methoden en dingen, die je succesvol toepast in je behandelingen en maak drie tabellen: fysiek, mentaal en spiritueel.
-Zet je vaardigheden onder de bijbehorende tabel. Bijvoorbeeld: een bindweefselmassage is fysiek. Het werken met etherische olie is ook mentaal (het werkt op onze gedachten). Muziek met helende klanken valt onder spiritueel. Je hebt nu een goed beeld van hoe je een behandeling zo kunt samenstellen dat het op alle vlakken werkt.
-Geef anderen niet de schuld als de dingen niet gaan zoals je graag zou willen. We leren het meest van het erkennen en onderzoeken van onze eigen belemmeringen.
-Durf je onzekerheden en je dromen te delen, ook met je klanten. Bekijk de holistische weg naar schoonheid als jouw weg naar schoonheid. We zijn vrouwen onder elkaar en we zijn niet perfect.
-Verander je ‘mindset’ en doe alles met een beginnersgeest.

Shoshin
Deze mooie staat van ‘zijn’ heeft een naam: Shoshin. Shoshin (初心) is een begrip uit het Zen Boeddhisme en betekent ‘beginnersgeest’. Het verwijst naar het hebben van een houding van openheid en enthousiasme, en is vrij van vooroordelen bij het bestuderen van een onderwerp. Zelfs op gevorderd niveau, net als een beginner dat zou doen.

Comments


Gerelateerde artikelen