Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Hallo Beautyspot.nl lezeres! Mijn naam is Mirna en ik ben zijdespecialist bij Silk Haven. Via dit blog deel ik mijn vakkennis met jou over échte zijde: Wat het voor de huid & haren doet én wat het voor jouw salon kan betekenen.

Waarom is pure zijde helend?
Pure zijde, dat is het materiaal dat verantwoordelijk is voor de hydraterende eigenschappen voor de huid. Een echte zijden kussensloop is een 100% natuurproduct, opgebouwd uit snaren van aminozuren (eiwitten) met dezelfde pH-waarde als de huid en het haar. Zijde is huidvriendelijk en bevordert heling van de huid. Daarom wordt zijde gebruikt in cosmetische toepassingen. De helende werking van zijde op de huid, is te danken aan het eiwit fibroïne. Dit eiwit komt alleen voor in 100% zijden kussenslopen zonder polyester.

Wat is echte zijde?
Echte zijde is een natuurvezel, opgebouwd uit eiwitten. Soms wordt echte zijde verward met satijn. Een adviseur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit vertelt me over de Verordening (EG) nr. 1007/2011 over textielvezelbenamingen: De woorden “pure zijde”, “100% zijde” en “zuiver zijde” mogen alleen gezegd worden over 100% echte zijde: vezels uitsluitend afkomstig van zijdevoortbrengende insecten.

Hoe herken ik de echte zijde van nep?
Satijn is een weeftechniek, waardoor een glanzende stof ontstaat van katoen, polyester of zijde. Met satijn bedoelen we vaak 100% polyester. Hoe het verschil te herkennen? Kijk in het waslabel. Meer tips in mijn volgende blog. Daar komt ook een video bij, dus blijf alert op Beautyblog.nl. Of stuur me een berichtje, dan laat ik het je weten zodra de volgende blog online staat.

Wat doet fibroïne?
Zijde bestaat uit 18 aminozuren, waarvan er een fibroïne heet. Deze eiwitten zijn de bouwstenen van de zijde, dus blijven ook na veelvuldig wassen.

  • Het eiwit fibroïne heeft een kristalachtige structuur die het licht verstrooit en zijde haar kenmerkende glans geeft. Het helende vermogen van zijde op de menselijk huid komt omdat het eiwit fibroïne een vergelijkbare eiwitstructuur (aminozuren) en pH-waarde als onze huid heeft.
  • Even wat ingewikkelde termen uit een wetenschappelijk onderzoek: De `osmose stress methode` is toegepast om de `thermo-dynamiek van supramoleculair, zelf-assemblerende fenomenen in kristaliseerbare segmenten van zijde eiwit fibroïne van moerbei zijde te bestuderen. Dit onderzoek toont aan dat zijde water/vocht vast moet houden en osmose effecten voorkomt van andere materialen, inclusief de huid van mens. Met andere woorden: zijde houdt inderdaad vocht vast in haar cellen. Hierdoor neemt zijde geen vocht weg uit de huid. Je huid blijft gehydrateerd. Het houdt de huid jong en fris. Ander textiel onttrekt meestal wel vocht uit de huid.[i]
  • Zijde help bij het in stand houden van een adequate lichaamstemperatuur. Dit verminderd het ontstaan van huidontstekingen.[ii] De gelaagde, driehoekige kristalstructuur van fibroïne bevat kleine holtes met lucht tussen de eiwitten, waardoor zijde luchtdoorlatend is. De luchtigheid van zijde zorgt ervoor dat zijdeweefsel snel opwarmt en snel afkoelt. Dat heet temperatuur regulatie. Hierdoor voelt zijde warm aan in de winter en koel in de zomer.

Als je nog niet overtuigd bent?

  • Katoen in top 5 van oorzaak van rimpels.
    Dermatoloog Dr Stegman: “Slapen op katoen staat in de top 5 van oorzaken van rimpels.” Vele vrouwen combineren daarom de zijden kussensloop met het eigen dekbed van katoen. Dermatologen raden slapen op een 100% zijden kussensloop aan, vooral bij aandoeningen zoals een droge huid, allergie en eczeem.
  • Zijde is een gladde stof. We slapen gemiddeld 8 uur per dag. Waar katoen juist wrijving veroorzaakt, polijst een zijden kussensloop als het ware de haren en de huid: Het gevolg is minder huidirritatie, een lagere talgproductie en minder haarbeschadiging: er ontstaan minder klitten. Gesleten haarpunten ontstaan nog nauwelijks meer. De hairstyling blijft langer mooi en dat bespaart op je kapperskosten.
  • Zijde is anti allergisch en geschikt voor alle huidtypes.[iii] Bovendien is zijde zo fijn dat er geen huisstofmijten of pollen in kunnen.

Welk voordeel biedt de zijden kussensloop in mijn salon?
Tot slot zijn zijden kussenslopen een perfecte aanvulling op alle beauty behandelingen. De behandeling gaat als het ware thuis bij de cliënt verder… Slapend op zijde, herstelt de huid van je cliënt sneller, waardoor ze nog gelukkiger kan zijn met het resultaat van jouw diensten. Hetgeen weer uitstekend is voor de omzet van jouw bedrijf. Er zit weinig risico aan wederverkoop van de Silk Avenue® kussenslopen: dit product heeft zich al bewezen als best-seller via Silk Haven, origineel cadeau-idee en in media zoals Estheticiėnne, Marie-Claire, Party, Santé, Furrow.nl en Vriendin.

Groet,
Mirna Boomaerts
Zijdespecialist

Bronnen:
[i] Biomacromolecules ISSN 1525-7797
2004, vol. 5, no3, pp. 751-757 [7 page(s) (article)]
[ii] (Molloy et al., 1993).
[iii] (Wen et al., 1990).

0

Reacties


Gerelateerde artikelen