De gratis online marketing manager van jouw salon!

Ondernemerstips | 839 keer bekeken
De gratis online marketing manager van jouw salon!

Het is er in deze digitale tijd niet makkelijker op geworden voor beautysalons in Nederland. Consumenten gingen minder aan uiterlijke verzorging besteden, maar gelukkig zit dit alweer in de lift. Daarnaast is de beautymarkt vele malen drukker geworden dan grofweg tien jaar geleden. Zo is er nu de opkomst van (online) booking tools. Deze partijen maken het gemakkelijker voor de consumenten en leveren de salon nieuwe klanten. De andere kant van de medaille is wel dat ook bestaande klanten steeds vaker via Google op deze websites uitkomen waardoor het kannibaliseert op je bestaande business.

Nieuwe kansen en uitdagingen

Daarnaast heeft ook de Nederlandse e-commerce machine de weg naar beauty markt gevonden. De consument zoekt in grote aantallen naar producten en oplossingen. Waar deze vroeger nog veelal bij de experts in de salon aanklopte geeft Google nu steeds vaker het antwoord. Op product niveau zien we webshops de belangrijkste posities in Google claimen en wanneer iemand zoekt op een trend of tutorial zijn het de grote blogs die bovenaan staan. Toch is het niet allemaal kommer en kwel! Kanalen als Facebook stellen jou als beautyspecialist steeds beter in staat om zichtbaar te worden bij (potentiele) klanten. Steeds meer specialisten verzamelen de e-mailadressen van hun bestaande klanten en krijgen nu ook oplossingen aangedragen om via e-mailing deze klanten te benaderen. Ook bij Wiewathaar.nl proberen we bij te dragen aan een positieve digitale belevenis voor de vele prachtige salons die Nederland te bieden heeft.

Wie is de beste schoonheidsspecialist in Amsterdam?

Dagelijks bezoeken duizenden consumenten onze site die heel gericht op zoek zijn naar een salon. Aan de andere kant hebben we dagelijks klanten die hun laatste salonervaring willen delen met deze mensen. Met ons review platform willen wij een brug slaan tussen deze twee groepen. Inmiddels staan er ruim 20.000 salons met een eigen salonpagina op Wiewathaar.nl.

Reviews zorgen voor nieuwe klanten!

Wij praten veel met actieve schoonheidsspecialisten en kappers op onze website en krijgen regelmatig te horen dat ze dankzij het platform een nieuwe klant in de salon hebben mogen ontvangen. Het zijn dan vaak de lovende recensies van bestaande klanten geweest die de nieuwe klant over de streep hebben getrokken. Ook de af en toe negatieve reacties hebben een positieve bijdrage. Zelfs de beste specialist kan immers niet altijd op de top van zijn kunnen presteren net zoals zelfs Messi af en toe een penalty kan missen. Het is de mix aan reviews die jou als een betrouwbare salon neerzetten.

Online marketeer van jouw salon

Met het platform wil Wiewathaar.nl de online marketing manager van jouw salon zijn. Als jij zorgt voor een fantastische salonervaring en je bezoeker vraagt om een review te plaatsen bij jouw salon op Wiewathaar dan doen wij ons best om jou te helpen met nieuwe business. Google maar eens op een aantal belangrijke termen. Grote kans dat je Wiewathaar.nl tussen de zoekresultaten ziet. Wij proberen het internet voor de salon te laten werken, doe je mee?

Vraag je klanten actief om een review op Wiewathaar.nl achter te laten. Staat jouw salon er nog niet bij? Meld je dan snel aan. De basisvermelding is helemaal gratis!

Met vriendelijke groet,


Wiewathaar.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren