Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De avocado staat bekend als een gezonde en olierijke vrucht. Cholesterol kan dalen door het eten van avocado’s. Kan de gezonde avocado-olie ook worden gebruikt in huidverzorgingsproducten? En wat zijn de voordelen? Dit is de achtste in een serie columns over exotische oliën in huidverzorgingsproducten.

De avocado
De avocado komt oorspronkelijk uit Mexico en is een boom die 20 meter hoog kan worden. De avocadovrucht is peervormig tot rond en kan tot 2 kg wegen. Het zachte, romige vruchtvlees is groen of geel van kleur en smaakt nootachtig; rijp is het vruchtvlees zacht als boter. De avocado is bijzonder voedzaam en bevat zeer veel gezonde onverzadigde olie (tot ongeveer 20%). Avocado groeit vooral in tropische en subtropische regio’s zoals Centraal Amerika en Californië.

Avocado-olie
Avocado-olie, ook wel Persea gratissima oil genaamd, komt uit het vruchtvlees van de avocado. De olie kan verkregen worden via koude persing of extractie. Het is een lichtgele olie en één van de weinige eetbare oliën die niet uit de zaden of noten komt. De olie bestaat uit gezonde onverzadigde (omega) vetzuren, vergelijkbaar aan olijfolie. Verder is de olie rijk aan vitamine A, C, D en E, en eiwit.

Avocado-olie in huidverzorging
De functie van avocado-olie in huidverzorging is divers en positief. Het werkt o.a. als een emollient (of moisturizer) en is een zogenaamde ‘carrier oil’. Het heeft een hele goede penetratie in de huid en helpt hierdoor ook andere werkstoffen in de huid te brengen. Avocado-olie kan worden gebruikt om de huid tegen uitdroging te beschermen en is zeer geschikt voor de normale tot droge huid. Het geeft dus een positieve werking op de elasticiteit van de huid en helpt huidveroudering te vertragen. Ook verhoogt het de collageenproductie. In zonbescherming kan avocado-olie ook een belangrijke rol spelen en werkt het als UV-filter. Een mooie en gezonde olie die prima past in natuurlijke huidverzorgingsproducten!

+1

Reacties


Gerelateerde artikelen