Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Hoe is het om als vrijwilliger Viva la Donna Day mee te maken? De redactie van Beautyspot.nl was nieuwsgierig naar ervaringen van Beautyprofessionals met deze dag en deed een oproep op Facebook. Wat ervaar je als je meewerkt aan zo'n dag en welke reacties krijg je van vrouwen die kanker hebben of hebben gehad? Op deze oproep reageerde Barbara Nieuwpoort met de vraag: “Welke verhalen willen jullie horen? Van de schoonheidsspecialiste of van de patiënt? Zelf ben ik vorig jaar februari geslaagd voor mijn vakdiploma schoonheidsspecialiste en in april werd bij mij Acute Leukemie geconstateerd”. Uit haar verhaal blijkt dat ze de Viva la Donna Day 2013 zelf heeft meegemaakt. Helaas niet als vrijwilliger, maar als patiënt. Een bijzonder verhaal.

Wat waren je plannen als schoonheidsspecialiste?
Barbara Nieuwpoort: “Ik heb de opleiding schoonheidsspecialiste in Breda, bij Esthetica opleidingen, gevolgd. Ik ben daar in maart 2011 gestart in een kleine klas. In februari 2013 heb ik daar mijn laatste examen gedaan. Ik wilde direct na mijn diplomering (in september 2013) mijn eigen schoonheidssalon beginnen in Gorinchem. Alles stond klaar, de huidverzorgingsproducten waren al ingekocht, het enige dat nog moest gebeuren was de website afmaken. Ik had er zin in.

Ik merkte destijds wel dat ik vaak moe was, maar sloeg daar eigenlijk geen acht op. Ik was ook zo druk met mijn salon en ik trainde ook nog voor de Dam tot Dam loop. Maar toen ik een ontsteking kreeg in mijn bovenkaak en een lymfeklier opgezet bleek te zijn ben ik toch maar eens naar de dokter gegaan”.

Diagnose: acute leukemie
Op woensdagochtend 17 april heb ik bloed laten prikken in het ziekenhuis. Later die avond kreeg ik een sms’je of ik even contact op wilde nemen met de arts in verband met de uitslag van de testen. De dokter vertelde me dat er acute leukemie bij me was geconstateerd. Ik moest die nacht meteen in het ziekenhuis blijven en heb die avond twee bloedtransfusies gekregen, omdat mijn HB waarden dusdanig laag waren dat ik hierdoor weer een beetje energie kreeg. Een paar dagen later lag ik in de Daniel den Hoed kliniek voor de behandeling.

Op Viva la Donna Day 2013
Op 24 mei 2014 was het een drukte van jewelste op de polikliniek van de Daniel den Hoed kliniek. Er liepen zeker 50 vrijwilligers rond die patiënten graag wilden behandelen. Je kon je inschrijven voor de behandeling die je graag zou willen, bijvoorbeeld een voetmassage of gezichtsbehandeling. Heel veel patiënten maakten daar dankbaar gebruik van. 
 
Ik lag op de afdeling hematologie en wist niet dat daar ook vrijwilligers langskwamen om mensen te behandelen. En zo gebeurde het dat ik op 24 mei verrast werd met een voetmassage. Daar lig je dan, als pas afgestuurd schoonheidsspecialiste, en maak je mee hoe een collega je belangeloos een hele fijne behandeling geeft. 


De mevrouw die mij een voetmassage gaf vroeg wat voor werk ik deed, waarbij ik natuurlijk aangaf dat ik net mijn eigen schoonheidssalon aan het opstarten was. Ik wilde niet alleen schoonheidsbehandelingen gaan geven maar ook Guasha therapie. Ik vond het heel bijzonder om zo verwend te worden, omdat ik dit eigenlijk ook altijd zelf bij de mensen deed. Het was heel dubbel, ergens let je erop hoe ze de behandeling uitvoert, maar tegelijkertijd wil je er niet bij nadenken omdat je alleen maar van de behandeling wilt genieten en beter wilt worden.  Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het echt superlekker is. Ik heb ervan genoten, eindelijk kon ik mijn eigen gedachten even op iets anders zetten en je voelt je vreselijk verwend. 
 
Maar wat Viva la Donna Day voor mij nog specialer maakte is dat ik kort na die heerlijke behandeling te horen kreeg dat er een donor gevonden was zodat er bij mij een stamceltransplantatie kon plaats vinden. Viva la Donna dag heeft daardoor een zeer speciale betekenis gekregen in mijn leven.  Ik heb inmiddels ook mijn diploma als schoonheidsspecialiste op zak. Op de foto van mijn diplomering in september 2013 zie je hoe trots en blij ik ben.   

barbara slaagt voor opleiding schoonheidsspecialiste

Toekomst
Gelukkig ben ik een vrij nuchtere persoon. Dat ik mijn schoonheidssalon heb moeten opgeven door deze ziekte zal zo hebben moeten zijn en ik ga mijn doelen bijstellen en met volle kracht mijn andere passies volgen. 
Ik ben nu nog aan het herstellen, dit zal ongeveer nog een jaar tot twee jaar in beslag nemen. Mijn vorm van deze leukemie was namelijk de ergste, ik moest uiteindelijk weer leren lopen en kan tot op heden nog steeds niet springen en huppelen. Ik ben blij dat ik zo'n fijne tijd in de Daniël den Hoed kliniek heb gehad, hoe ziek ik ook was. En ik ben zo blij dat ik nog leef, hierdoor vind je bepaalde dingen minder belangrijk en kun je meer genieten van wat dan ook.

Comments


Gerelateerde artikelen