Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Cosmetische klinieken zien hun mannelijke klanten steeds meer toenemen. Daarbij is niet alleen een botox-behandeling waarmee specifieke spieren in het gezicht tijdelijk lam gelegd worden (zoals bij de fronsrimpel) heel populair, maar ook de vraag naar verschillende soorten fillers neemt toe. Fillers waarmee je bijvoorbeeld de kaaklijn kunt verstrakken en verstevigen.

Niet alleen vrouwen kiezen dus graag hier en daar voor een injectie, maar vooral bij mannen zien we deze trend anno 2020 erg opkomen. Omdat we tegenwoordig veel foto’s van onszelf nemen, al dan niet voor sociale media, zijn we veel bewuster van iedere hoek van ons gezicht. Daarbij wordt een prominente, goed gevormde kaaklijn nog altijd als mannelijk ervaren. En we weten allemaal dat naarmate we ouder worden, de huid rondom de kin- en kaaklijn verslapt. Een logisch gevolg van verminderde aanmaak van  collageen en elastine. En wist je dat de zogenaamde hamsterwangen ook bij mannen een feit is?! Want juist collageen en elastine zorgen voor een stevige huid.

Een goede cosmetisch arts baseert zijn behandeling altijd op de gezichts-symmetrie van de klant. Een visueel aantrekkelijke kaaklijn voor mannen is anders dan voor vrouwen. Voor mannen mag de kaaklijn breder zijn en de hoeken scherper. Vrouwen zien graag wat zachtere lijnen. Dat wordt als meer vrouwelijk ervaren. Om die stevige, goed gevormde kaaklijn weer terug te brengen, kan een filler uitkomst bieden, zo vinden de heren. Daarbij kiezen ze dan wel voor een niet permanente filler met een langdurig effect gebaseerd op een synthetisch calciumcomplex. Gedurende een behandeling wordt de gewenste hoek van de kaaklijn bepaald en wordt de filler in het desbetreffende gebied in de huid geïnjecteerd. Weg hamsterwangen, hallo strakke kaaklijn!

0

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen