Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Dit jaar vond de eerste editie plaats van de Kapsalon Awards. Deze zijn in het leven geroepen om aandacht te geven aan de klantbeleving in de salon: wat is volgens de consument de beste kapsalon? De strijd om de eerste plek was een nek-aan-nek race tussen De Kapperz uit Hazerswoude-Rijndijk en Galjé Kappers uit Haarlem. Toch heeft Galjé Kappers de jury kunnen overtuigen met het totaalplaatje van hun kapsalon en verantwoording. Alle aspecten waren in balans en vulden elkaar goed aan. Ook de website en social media benutten zij optimaal. 

De 5 beste kapsalons van Nederland en winnaars van de Kapsalon Awards zijn:
1. Galjé Kappers uit Haarlem
2. De Kapperz uit Hazerswoude-Rijndijk
3. Derk’s Hairfashion uit Hoogezand
4. Hizi Hair uit Almere
5. Funky Hair uit Goes

Funky Hair behaalde de top 5 door verschillende doelgroepen aan te spreken en hun veelzijdigheid. Het sterke punt van Hizi Hair is dat ze zoveel mogelijk inspelen op de behoeftes van de klanten, mede door maar liefst drie avonden open te zijn. Derk’s Hairfashion behaalde de derde plek door hun teambuilding en het succesvol inzetten van PR en communicatiemiddelen. De Kapperz hebben nét niet gewonnen, maar sprongen eruit door hun enthousiasme en hun ambitieuze toekomstplannen.

De eerste ronde bestond uit een beoordeling door het publiek, die bepaalde wie de twaalf provinciewinnaars
werden. Deze publiekswinnaars maakten vervolgens allemaal kans op de Kapsalon Award. De tweede ronde werd bepaald aan de hand van een ingevulde vragenlijst en foto’s van de salons die beoordeeld werden door een jury bestaande uit 10 professionals. Hierbij werden alle aspecten van een kapsalon en ondernemerschap onder de loep genomen. Van visie tot educatie en van presentatie tot zowel interne als externe communicatie. Natuurlijk was ook het uiterlijk, de inrichting en de sfeer van de kapsalon van belang.

Foto: Kapsalon Galjé in Haarlem

0

Reacties


Gerelateerde artikelen