Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Zojuist teruggekomen van de ANBOS Theatertour schrijf ik dit column als voorlopige afsluiting van mijn ANBOS-bevindingen. In verband met het 65-jarig bestaan van ANBOS werd deze keer de regiobijeenkomst georganiseerd in de prachtige ambiance van het Chassé Theater in Breda. Mijn collega die sinds jaar en dag ANBOS-lid is mocht deze prima verzorgde dag gratis bezoeken, als introducé betaalde ik 45 euro. Voor deze 45 euro heb ik wat nieuwe contacten kunnen leggen op het gebied van inkoop bij diverse standhouders, genoten van een kopje koffie, een wijntje en een heerlijk koud en warm buffet en natuurlijk geluisterd naar gastsprekers waarvan ik een klein verslag zal doen.

De eerste lezing ging over verkooptechnieken, duidelijk gegeven door een dame met ervaring in verkoop waarbij de strekking van het verhaal was: Schoonheidsspecialistes hebben vooral gekozen voor een zorgberoep waardoor de verkoop vaak achterblijft. Maar laat deze kans niet liggen, luister goed naar je klant en ga inzien dat je je klant vooral hélpt door een goed product te adviseren. Daar ik zelf ook adviserende verkooptrainingen geef, miste ik 1 heel belangrijk punt tijdens deze gehele lezing: werk aan productkennis! 

De tweede lezing was ook interessant en ging over bestrijding van de staphylococcus aureus: een vervelende bacterie die in 80% van de huidinfecties voorkomt. Zeer interessant, echter met een duidelijk merkgerichte insteek.
Na deze, voor velen inspirerende, lezingen volgde een loterij waarbij  men gesponsorde prijzen kon winnen. De hoofdprijs was een afslankpakket dat werd gewonnen door een superslanke dame; jammer. Ook de andere prijzen waren leuk bedoeld, maar meer geschikt voor bezoekers van de huishoudbeurs mijns inziens

.
Na de pauze kwam Kees Hoogendijk, voorzitter van ANBOS aan het woord. Ik vond dat hij goede onderwerpen aan bod liet komen: (valse) declaraties bij zorgverzekeringen, stimulering van ondernemersvaardigheden voor leden in de toekomst, gebruik van rechtenvrije beelden op social media en de beautyvoordeelpas exclusief voor ANBOS-leden; een superidee vanaf a.s. zaterdag te verkrijgen op de beurs!

Er kwam een markante man het toneel op en er volgde een ‘Anders ondernemen pepptalk’ door dhr. Wolfgang Peppmeier. Dít vind ik nu zo’n lezing die elk ANBOS-lid verplicht 1x per jaar moet aanschouwen; meer zal ik niet verklappen.

De afsluiter was theaterwaardig en werd gespeeld door de ‘Anbos Mystery Guest’. Al met al een goed programma. Of ik alsnog ANBOS-lid wordt (waarbij ik mijn 45 euro van vandaag terugkrijg) weet ik nog niet, maar bén je al ANBOS-lid, maak dan gebruik van deze mogelijkheden zou ik zeggen!

Ik wil ANBOS hiermee uitnodigen om alle reacties te lezen die ik tot nu toe op mijn columns van ons gesprek heb gekregen, en hierop te reageren:

Dit artikel is geschreven door Ilze van Opstal

Comments


Gerelateerde artikelen