Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

In de voetsporen treden van de grondleggers van de traditionele voetreflexologie? Dat kan door het volgen van de cursus voetreflexologie van de Wellness Academie. Uniek aan deze cursus is dat je les krijgt van een docente die is opgeleid door familie van de grondlegster van deze bijzondere vorm van reflexzone massage van de voeten. Was voetreflexologie enkele jaren geleden nog een nieuwigheid, tegenwoordig hebben al veel mensen de weldaad van deze behandelwijze mogen ervaren.  

Wat is voetreflexologie?
Voetreflexologie is gebaseerd op het idee dat de voetzool is onder te verdelen in allerlei zones die corresponderen met andere lichaamsdelen of organen. Door deze zogeheten reflexzones op de voeten te behandelen met reflexzonemassages kunnen spanningen, blokkades en klachten elders in het lichaam worden opgeheven. Het hoofddoel van voetreflexologie is het aanspreken van de zelfhelende kracht van het lichaam. Daarnaast zullen voetreflexologie behandelingen ook het immuunsysteem verbeteren en een aangenaam gevoel van ontspanning geven.

In de voetsporen van de grondleggers
Met de cursus voetreflexologie van de Wellness Academie treed je in voetsporen van de grondleggers van deze behandelwijze. De traditionele voetreflexologie is ontwikkeld door Eunice Ingham (1889-1974), die verpleegster en fysiotherapeute was. In haar boek ‘Stories The Feet Can Tell’ uit 1938 beschreef ze haar praktijkervaringen en bracht ze de reflexzones op de voeten in kaart zoals we die tegenwoordig nog steeds gebruiken binnen de voetreflexologie. Dwight Byers, de neef van Eunice Ingham, ging bij haar in de leer en specialiseerde zich ook in de voetreflexologie. De docente voetreflexologie van de Wellness Academie is door Dwight Byers ‘himself’ opgeleid!

Waarom voetreflexologie?
Veel gezondheidsklachten (circa 75%) zijn toe te schrijven aan stress en spanningen. Langdurige stress en spanningen kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen als hart- en vaatziekten, spijsverteringsproblemen, hoofdpijnen en psychische aandoeningen. De opgebouwde spanning zorgt voor blokkades in het lichaam, waardoor het lichaam niet meer goed kan functioneren. Voetreflexologie kan op trefzekere wijze helpen om deze blokkades op te lossen om zo gezondheidsklachten te voorkomen en te verlichten. Na de basiscursus kun je ook de cursus therapeutische voetreflexologie volgen met aandacht voor het behandelen van specifieke klachten.

Cursus voetreflexologie iets voor jou?
Voetreflexologie is zeker geen onbekend begrip meer binnen de wellness branche. Het is een veel gezochte massagevorm. Het is ook een massagevorm die geschikt is voor iedereen; iedereen zal er positieve gezondheidseffecten van ondervinden. Het is een behandelvorm die je prima als een op zichzelf staande behandeling kunt uitvoeren, maar het is ook een mooie aanvulling op andere massages en therapieën. De cursus voetreflexologie van de Wellness Academie gaat op 28 februari 2015 van start in Amsterdam. Daarnaast kun je dit jaar voor deze cursus ook nog terecht bij diverse Belgische vestigingen van de Wellness Academie. Na afloop ontvang je een erkend certificaat. Schrijf je tijdig in want de plaatsen zijn beperkt!

Comments


Gerelateerde artikelen