Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Wie werkzaam is binnen de beautybranche werkt onherroepelijk met kleuren. Tijdens een opleiding schoonheidsspecialiste of visagiste wordt altijd wel aandacht besteed aan het gebruik van kleur. Maar wil je graag alles leren over kleuren? En wil je leren om je klanten nog beter te laten stralen met de juiste kleuren? Volg dan ook een cursus tot kleurconsulente!

Als aanvulling of als zelfstandig vak
Een cursus kleurconsulente is een relevante bijscholing voor iedereen die werkzaam is binnen de schoonheidssector. Je kunt je diensten hiermee een grote meerwaarde geven. Maar je kunt het beroep van kleurconsulente ook uitoefenen als een volwaardig en op zichzelf staand vak. Kleurconsulente is een beroep dat zich uitstekend leent om als zelfstandig ondernemer uit te voeren, maar je kunt als kleurconsulente ook aan de slag bij modehuizen en in schoonheidssalons. Steeds meer mensen doen een beroep op echte kleurenspecialisten om hun uitstraling te verbeteren.

De wondere wereld van de kleuren
Wie eenmaal binnen is gestapt in de wereld van de kleuren, zal ontdekken dat er ontzettend veel te leren valt over kleuren. Kleuren hebben vaak meer voor ons te betekenen, dan we in eerste instantie denken. De meeste mensen zullen wel bekend zijn met het feit dat er warme en koude kleuren bestaan. Maar wist je bijvoorbeeld dat zwart en wit in combinatie met rood gezag uitstraalt? Of dat groen een ideale vrije tijds kleur is? Dit zij nog maar enkele interessante weetjes. Na afloop van de cursus kleurconsulente van de Wellness Academie hebben kleuren geen geheimen meer voor jou.

Laat mensen stralen met de juiste kleuren
Tijdens deze cursus leer je om voor iedereen een perfect kleuradvies op te stellen. Welke kleuren bij iemand passen is heel persoonlijk. Dit hangt niet alleen af van uiterlijke kenmerken, maar ook iemands innerlijk speelt hierbij een belangrijke rol. Het blijkt dat veel mensen het in de praktijk erg lastig vinden om de juiste combinaties van kleur en stijl te kiezen om hun ‘ik’ het beste tot uiting te laten komen. Jij leert tijdens deze cursus kleurconsulente hoe je mensen daarbij kunt helpen!

Lesprogramma cursus kleurconsulente
De cursus kleurconsulente gaat in op de oorsprong van de kleurentheorie. Ook ga je je verdiepen in wat kleur eigenlijk is. Je maakt kennis met het kleurenwiel van Itten en je leert om te werken volgens de vierseizoenentheorie. Uiteraard komen onderwerpen als make-up, garderobeplanning en accessoires ook aan bod. Je leert op praktische wijze om een professionele kleurenanalyse uit te voeren. Om je klanten straks zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn, zal er als extraatje ook aandacht worden besteed aan parfums; want naast kleuren roepen ook geuren bepaalde associaties op die iemands stijl kunnen benadrukken.

Schrijf je in voor de cursus kleurconsulente!
De cursus kleurconsulente van de Wellness Academie vindt plaats op 25 en 26 april 2015 van 10:00 tot 17:00 aan de vestiging in Hasselt, op korte afstand van Maastricht. Ben jij er ook bij? Schrijf je snel in, zodat je bent verzekerd van een plaats!

Comments


Gerelateerde artikelen