Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Wil je opvallen met jouw wellness- en schoonheidsdiensten? Wil je een uniek aanbod aan diensten kunnen presenteren aan je klanten? Volg dan een van de vele bijscholingen van de Wellness Academie. De cursus gelaatkunde is een bijzondere bijscholing voor schoonheidsspecialisten, visagistes en wellness therapeuten. Gelaatkunde houdt zich bezig met wat je kunt leren over iemands persoonlijkheid door het gezicht te bestuderen.

Leer gezichten ‘lezen’
Het gaat hier dus niet om een cursus waarin je gezichtsbehandelingen leert geven of waarin je met cosmetica aan de slag gaat om het gezicht er mooier uit te laten zien. Ook ga je niet kijken naar hoe mooi iemand is op uiterlijk vlak. Je leert hier wel om te kijken naar hoe het innerlijk en de persoonlijkheid van iemand tot expressie komen in het gezicht. Je zult ontdekken dat de gezichten van mensen heel wat te vertellen hebben over het innerlijk!

Waarom een cursus gelaatkunde volgen?
Er zijn veel goede redenen om als beautyspecialist een cursus gelaatkunde te volgen. Het kan een mooie aanvulling zijn op je bestaande diensten. Naast dat je mensen laat stralen met verzorgende gezichtsbehandelingen, laat ontspannen met massages of mooier maakt met behulp van make-up, kun je je klanten ook iets extra’s geven op het gebied van hun persoonlijke ontwikkeling. Met gelaatkunde kun je mensen meer inzicht geven in zichzelf. Dat kan hen helpen in het dagelijkse leven met bijvoorbeeld het nemen van de juiste beslissingen. Mensen zullen zich hierdoor zelfbewuster en zelfverzekerder voelen.

Doe meer mensenkennis op
Een ander voordeel van het volgen van een cursus gelaatkunde is dat je meer mensenkennis opdoet. Aangezien je binnen jouw vakgebied als beautyspecialist dag in dag uit met veel verschillende mensen werkt, is het nuttig om veel mensenkennis te hebben. Je zult daardoor beter met je klanten om kunnen gaan, sneller begrijpen wat ze precies willen en daardoor een betere behandeling kunnen geven. Een cursus gelaatkunde zal je daarom zowel direct als indirect helpen om een grotere en loyalere klantenkring op te bouwen.

Wat leer je tijdens de cursus gelaatkunde?
Allereerst ga je je verdiepen in de geschiedenis en achtergronden van de gelaatkunde. Ook alle toepassingsgebieden van gelaatkunde worden besproken. Daarna ga je leren hoe je naar gezichten kunt kijken om ze uitgebreid te analyseren met aandacht voor factoren als huidspanning, gezichtsvormen, lijntjes in het gezicht en uitstraling. De volgende stap is dat je na een grondige analyse van het gezicht, de vorm van de schedel en het volledige lichaam deze bevindingen gaat koppelen aan de psychologische, emotionele en energetische kenmerken van de betreffende persoon.

Geïnteresseerd in een cursus gelaatkunde?
Iedereen is welkom bij de cursus gelaatkunde. Deze tweedaagse cursus wordt gegeven op 9 en 10 mei 2015 van 10:00 tot 17:00 op de vestiging van de Wellness Academie in Hasselt, op ongeveer 30 km van Maastricht. Na afloop van de cursus ontvang je een erkend certificaat. Schrijf je gauw in, zodat je verzekerd bent van een plaats! 

Comments


Gerelateerde artikelen