Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De populariteit van semi-permanente make-up is niet meer te stuiten. Niet zo verwonderlijk, want dankzij de huidige technieken ziet het eindresultaat er veel natuurlijker uit. Bovendien scheelt het veel tijd, kom je altijd ‘opgemaakt’ je bed uit en – misschien nog wel veel belangrijker – tekortkomingen kunnen makkelijk gecorrigeerd worden. Op het gebied van wenkbrauwstyling zijn er verschillende technieken mogelijk, zoals microblading/hairstroke, de schaduwtechniek en de ombre powder techniek. Het succes van de behandeling is afhankelijk van de kunde van de specialist én de juist kleurkeuze. 

Koele of warme ondertoon

Vooraf aan elke behandeling, ongeacht welke techniek, is het belangrijk te kijken naar het huidtype om de juiste kleur(en) te kunnen bepalen. Heeft je klant een warme ondertoon of een koele ondertoon? Een koele ondertoon is vaak roze en blauwachtig terwijl een warme ondertoon juist neigt naar geel of perzik. Het kan ook zijn dat je klant een neutrale ondertoon heeft, of een mix van een koude en warme ondertoon. Dan is er simpelweg geen duidelijke ondertoon te onderscheiden. Is er sprake van een warme ondertoon, dan kan het pigment dat je gebruikt in sommige gevallen te rood worden. Daarom kun je in dit geval beter werken met askleuren. Als de semi-permanente make-up in de loop van de tijd terugloopt, komt anders de rode kleur steeds meer naar boven.

Ombre-wenkbrauwen

Deze techniek kenmerk zich vooral door de ‘poederigheid’, een zachte aanzet die oploopt naar een krachtig uiteinde van de wenkbrauw. Een ombre-wenkbrauw is een techniek waarbij je donker naar licht laat overlopen, wat voor een uitermate natuurlijk resultaat zorgt. Door donker aan te zetten en licht naar boven toe te werken, krijg je een prachtige strakke wenkbrauw. Dankzij deze opbouw van schaduw krijg je een natuurlijk effect, waardoor de wenkbrauw nauwelijks van een ‘natuurlijke’ te onderscheiden is.

Microblading versus hairstroke

Veel mensen vinden het moeilijk om deze twee technieken uit elkaar te houden, terwijl het eigenlijk heel simpel is. Eigenlijk is het grote verschil dat de ene techniek met een apparaat wordt gedaan en de andere techniek met de hand. De hairstroke-techniek leent zich bij uitstek voor he begin van de wenkbrauw, zodat je het wat ‘luchtig’ houdt. Daarna kun je de wenkbrauw verder uitschaduwen. De microblading is een echte handtool die prachtig is, mits de specialist de techniek goed beheerst. Een goede specialist kijkt naar de richting en lengte van de bestaande haartjes en past daar de microblading haartjes op aan. Als je de techniek niet tot in de finesse beheerst, krijg je donkere en vlekkerige plekjes in de wenkbrauw wat een onnatuurlijk effect geeft.

Comments


Gerelateerde artikelen