Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De Europese normcommissie 'Beauty salons' heeft een norm opgesteld voor de dienstverlening in schoonheidssalons, prEN 16708 ‘Beauty Salon Services — Requirements and recommendations for the provision of service’. De norm dient de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van de dienstverlening in schoonheidssalons te waarborgen. Belanghebbenden kunnen tot 1 juni de ontwerpversie inzien en online commentaar leveren.

prEN 16708 stelt eisen aan en geeft aanbevelingen voor de opleiding van schoonheidsspecialisten. Daarnaast worden er eisen gesteld aan de dienstverlening, de werkomgeving en apparatuur, de opslag van chemicaliën, afvalverwerking en het ethisch kader voor goede dienstverlening. De behandelingen in schoonheidssalons betreffen onder andere chemische peeling, epileren (elektrisch of met wax), laser behandeling, hydrotherapie, mechanische micropigmentatie, cosmetische applicatie met micronaalden en massagebehandelingen.

Commentaar leveren
Nederlandse belanghebbende partijen kunnen de conceptversie van prEN 16708 inzien en tot 1 juni commentaar indienen via www.normontwerpen.nen.nl. Na registratie ontvang je de inloggegevens voor de toegang tot het document. De aangeleverde commentaren worden in de Nederlandse normcommissie besproken en daarna ingediend bij de CEN Technical Committee ‘Beauty Salon Services’. Na publicatie wordt de Europese norm overgenomen als Nederlandse norm.

Voor wie
Belanghebbenden van deze norm zijn onder andere schoonheidssalons en -specialisten, beroeps- en brancheverenigingen, opleiders van schoonheidsspecialisten, leveranciers en producenten van producten gebruikt in schoonheidssalons, klanten van schoonheidssalons, overheden en controlerende en wetgevende instanties

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen