Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Comedonenlepeltjes zijn er in alle soorten en maten. Het ziet er uit als een lepeltje met een gaatje in het midden. Het is een handig instrumentje om mee-eters of puistjes mee te verwijderen. Omdat je gelijkmatig druk kunt uitoefenen voorkom je dat je de huid beschadigt en de vorming van littekens. En het is natuurlijk veel hygiënischer dan het uitknijpen van onzuiverheden met je nagels.

Hoe verwijder je een puistje met een comedonenlepeltje?
Pak een comedonenlepeltje en leg de opening over de puist. Duw dan heel zachtjes en met heel weinig druk over het witte kopje heen en beweeg het lepeltje over het puistje. De inhoud komt dan naar buiten. Neem de pus weg met een tissue en ontsmet de huid onmiddellijk daarna

Hoe verwijder je een mee-eter met een comedonenlepeltje?
Zwarte mee-eters kunnen verwijderd worden door het gezicht eerst te stomen. Door de warmte gaan de poriën van de huid open staan en dan gaat het weghalen van de mee-eter iets gemakkelijker. Plaats de opening van het lepeltje om de mee-eter. Druk zachtjes totdat de inhoud uit de porie komt.

Soorten comedonenlepeltjes
Er zijn comedonenlepels die er uit zien als een staafje met aan het uiteinde een lusje en er zijn er die er uit zien als een echt lepeltje met een gaatje in het midden. De comedonenlepeltjes met een lusje veroorzaken eerder snijwondjes in de huid dan die met een gaatje. Koop altijd een comedonenlepel van roestvrij staal of chirurgisch staal.

Hygiëne
Voordat je puistjes of mee-eters gaat verwijderen moet je altijd eerst je handen wassen om vervuilingen en daardoor ontstekingen te voorkomen. Na gebruik het comedonenlepeltje goed desinfecteren met alcohol. 

 

0

Reacties


Gerelateerde artikelen