Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Houd je van heet of van koud? In het dagelijkse leven zijn er verschillende opties om voor warm of juist voor koud te kiezen: warme thee of ijsthee, een warm kompres of een koud kompres, hotstone massage of coldstone massage? Als je tussen heet en koud moet kiezen is het belangrijk om te bekijken welke methode op een bepaald moment jouw voorkeur heeft. Een coldstone massage is goed voor het verminderen van zwellingen en ontstekingen en bovendien erg verfrissend op een zomerse dag. En soms heeft de klant gewoon een duidelijke voorkeur: sommige mensen houden nu eenmaal meer van koude dan van warmte op hun huid.

Voor de coldstone massage worden marmerstenen gebruikt. Deze zijn handmatig glad gevormd. Marmer staat er om bekend dat het kou goed kan vast houden. Het masseren met koude marmeren stenen helpt om zwellingen tegen te gaan. Zo kun ze gebruiken om gezwollen ogen te behandelen of vermoeide ogen te verlichten. Het masseren van hals en gezicht met koude stenen geeft direct een fris gevoel en een stevigere huid. De coldstone massage is in principe voor iedereen met een normale conditie geschikt.

Afwisselen
Je kunt een hot- en coldstone massage ook afwisselen. De warme stenen zorgen ervoor dat bloed- en haarvaten zich verwijden, de bloedsomloop verbetert en afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd. De koude stenen die daarna worden gebruikt zorgen ervoor dat de bloedvaten zich weer vernauwen. De afwisseling van warm en koud zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest. 

Comments


Gerelateerde artikelen