Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Chi Aromatherapie

Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze, gebaseerd op het gebruik van essentiële oliën van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Het richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen. Essentiële oliën versterken de levenskracht, ze activeren het afweersysteem en herstellen het evenwicht. Daardoor versterken ze de gezondheid, levenslust en schoonheid. 

Soorten oliën 
Iedere olie heeft specifieke eigenschappen, die zich richten op één of meer organen en/of aandoeningen. Het gaat hierbij om een proces waarbij uitsluitend schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld. De onschadelijke en nuttige bacteriën blijven ongemoeid. Het gebruik van essentiële olie zal dan ook zelden neveneffecten tot gevolg hebben. Essentiële oliën worden door het lichaam opgenomen via inhalering, de huid of de slokdarm en verlaten het lichaam door de huid, de urine of de ontlasting. 

Enkele voorbeelden van verschillende oliën met de specifieke eigenschappen: 
Kalmerend en rustgevend: Bergamot – Grapefruit – Kamille – Lavendel
Stimulerend en zuiverend: Rozemarijn – Jeneverbes – Den – Marjolein
Genezend: Helicryse – Jasmijn – Jeneverbes – Tea Tree – Tijm
Luchtzuiverend: Den – Citrus – Wierook – Davos – Eucalyptus – Pepermunt 

Het gebruik van essentiële olie
Aromatherapie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De essentiële oliën kunnen op verschillende manieren verdampt worden. Dit verspreidt een aangename geur en zuivert de lucht. 
Daarnaast kan de essentiële olie ook in bad gebruikt worden. De olie voedt de huid en de geur werkt sterk ontspannend en kalmerend. Gebruik de essentiële olie nooit puur in het water. Deze blijft drijven en kan huidirritaties veroorzaken. Ook kan de olie op de huid worden aangebracht. Een massage is hier uiterst geschikt voor. Gebruik de essentiële olie nooit direct op de huid.

Chi Aromatherapie
Chi International is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in aromatherapie. Chi heeft een breed assortiment aan EKO olie, ze zijn gegarandeerd 100% natuurzuiver en indien mogelijk biologisch. 

Chi garandeert: 
•    Aankopen van de meest recente oogsten direct bij de boer en/of producent.
•    Hoge omloopsnelheid, dus verse producten
•    Verwerking van de producten onder eigen beheer en controle
•    Kindveilige dop op de flesjes en toevoeging van afzonderlijk pipet voor zeer nauwkeurige dosering
•    Alle Chi producten zijn dierproefvrij

De goede prijs-kwaliteit verhouding maken de oliën van Chi aantrekkelijk en bereikbaar voor de meeste mensen. 

Klik hier voor een overzicht van alle Chi essentiële oliën. 

0

Reacties


Gerelateerde artikelen