Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een goed behandeladvies begint met een goede huidanalyse. Hoe meer inzicht in de conditie van de huid, des te beter je kunt beoordelen welke behandeling op dat moment voor jouw klant de beste optie is. Natuurlijk kun je een huidanalyse ook met het blote oog of met behulp van een loupelamp uitvoeren. Maar veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop de tijd zichtbaar aan het huidoppervlak. Met het menselijke oog zijn deze aandoeningen heel moeilijk te diagnosticeren. Met behulp van huidanalyse apparatuur worden dergelijke problemen wel aan het licht gebracht.

Het aanschaffen van een huidanalyse apparaat kan ook commercieel aantrekkelijk zijn. Door middel van objectieve metingen kun je je klant laten zien wat de effecten zijn van jouw behandelingen en welke producten ze moeten gebruiken om tot nog betere resultaten te komen. Dat draagt bij aan jouw imago als beautyprofessional, helpt om bezoekers vaker terug te laten keren naar jouw salon en stimuleert de verkoop van de producten. 

Verschillende metingen voor bepalen conditie van de huid 

Met een huidanalyse apparaat kunnen verschillende metingen worden verricht om de structuur en de conditie van de huid objectief te beoordelen. De uitkomsten van de metingen kun je vastleggen en geven een onderbouwde uitslag . 

Bij geavanceerde huidanalyse apparatuur kunnen door middel van speciale soorten licht als daglicht, UV-licht, fluorescentie en gepolariseerd licht, huidaandoeningen nog beter zichtbaar gemaakt worden. Ook kunnen er zones uitvergroot worden om ze nog beter te bekijken

Afhankelijk van de kwaliteit van de huidanalyse apparatuur kunnen een of meerdere van onderstaande metingen verricht worden

 • Diepte en grootte van de rimpels 
 • Grootte van de poriën, verstopte poriën 
 • Het aantal bruine en rode vlekjes
 • Huidschade door zonlicht (UV schade) 
 • Activiteit van bacteriën 
 • Vochtgehalte 
 • Sebum (talg) gehalte 
 • Elasticiteit
 • Verhoorning (hoe dik is de laag dode huidcellen en waar?)
 • Pigmentstoornissen (melanine) en de diepte er van
 • Zuurgraad (pH)
 • Barrière functie ((transepidermaal waterverlies)
 • Temperatuur
 • Mmicrocirculatie

Foto’s maken en vergelijken

Met sommige huidanalyseapparatuur kun je ook foto’s maken. Deze kunnen worden opgeslagen en zo kun je van behandeling tot behandeling het resultaat volgen. Het is dan wel belangrijk dat de foto steeds vanuit dezelfde invalshoek, met dezelfde belichting en steeds dezelfde afstand gemaakt wordt. Bij de beste apparatuur kun je deze foto’s over elkaar heen leggen zodat je in de loop van de tijd precies  kunt zien wat er aan de huid veranderd is. 

Metingen en behandelplan

Op basis van de resultaten kun je zelf een gepersonaliseerd behandelplan opstellen. De duurste apparatuur interpreteert zelf de resultaten van de metingen en schrijft meteen de geschikte verzorging voor. Na de analyse kunnen de foto’s en het advies worden afgedrukt en aan de klantmee naar huid worden gegeven.

Kwaliteit en prijs van huidanalyse apparatuur

Het aanbod aan huidanalyseapparatuur is groot. Sommige apparaten meten slechts een paar variabelen, bij andere apparaten kun je heel veel soorten metingen doen. Ook de kwaliteit en de nauwkeurigheid van de metingen speelt een rol. Voor eenvoudige apparatuur betaal je maximaal enkele honderden Euro’s terwijl het bij de geavanceerde huidanalyseapparatuur om duizenden Euro’s gaat. 

Bij het kiezen van een huidanalyseapparaat moet je je afvragen wat de toegevoegde waarde is van dat apparaat in jouw salon en of deze investering zich in extra omzet binnen een bepaalde tijd wel terug zal verdienen.

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen