Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Als het eerste lentezonnetje doorbreekt en de luchtige kleding weer uit de kast gehaald wordt dan ontdekken veel vrouwen tot hun grote schrik weer cellulite op benen en/of billen. En uiteraard willen ze daar heel erg graag van af. Er zijn diverse behandelingen van cellulite (ook wel sinaasappelhuid of panniculose genoemd), maar slechts enkele werken. Enkel smeren met veelbelovende crèmes heeft vaak gering effect. Bij de bestrijding van cellulite is het noodzakelijk de doorbloeding op gang te krijgen; afvalstoffen worden op die manier afgevoerd. Wij zetten voor jou een aantal behandelingen van cellulite door middel van manuele massage op een rij die je kunt toepassen in je salon.

Wat is cellulite

Cellulite komt voornamelijk voor bij vrouwen. De structuur van het onderhuids bindweestel wordt beïnvloed door hormonen zoals: oestrogeen en progesteron. Doordat vrouwen op steeds jongere leeftijd al gebruik maken van anticonceptie middelen komt cellulite ook steeds vaker voor bij vrouwen onder de 20 jaar. Cellulite is geen probleem dat door overgewicht ontstaat, het komt ook voor bij slanke vrouwen.

De gevolgen van cellulite worden zichtbaar door de bobbelige structuur in het bindweefsel. De vetcellen worden opgeblazen door een slechte stofwisseling, en op deze manier wordt de circulatie van bloed en lymfe gehinderd. De afvalstoffen kunnen niet worden afgevoerd met als gevolg verslakking van het bindweefsel. De opgeblazen vetcellen komen in de verdrukking en duwen het verslapte bindweefsel naar buiten, met als gevolg een zichtbare en gevoelige bobbelige structuur van de huid. Kortom; cellulite ontstaat door een slechte afvoer van afvalstoffen waardoor vetcellen zich opblazen en door hormonale invloeden het bindweefsel vervormen.

Behandeling van cellulite door middel van massage

Massage in het algemeen, zowel handmatig als met behulp van een apparaat, zijn geschikt om de doorbloeding in het weefsel en de huid te verbeteren. Daarnaast werkt het ook bij verklevingen van het bindweefsel.

Handmatige massages worden al eeuwen toegepast met verschillende technieken. Massage gericht op cellulite klachten is vooral gericht op het verbeteren van de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem. Deze vorm van massage is een pijnlijke aangelegenheid omdat het weefsel verstoord is en verstopt zit met klontjes en verhard vetweefsel. De diepte en de duur van de massagebehandelingen zijn bepalend voor het resultaat. Na 1 keer een massagebehandeling zul je geen resultaat boeken. Een startkuur van minimaal 10 behandelingen (wekelijks) geeft zichtbaar en voelbaar resultaat. Na een aantal behandelingen merkt je cliënt dat het steeds minder pijn gaat doen en kun je ook steeds dieper en intensiever masseren.

Thân-Thê massage

Thân-Thê massage is afgeleid van eeuwen oude natuurlijke massage technieken voor een mooi silhouet, een strakke en gladde huid zonder vetophopingen en vermindering van cellulite. Deze intensieve reshape van het silhouet, geeft zichtbaar en langdurig resultaat.Thân-Thê massage onderscheidt zich van de traditionele afslankingsbehandelingen en gaat door alle lagen van de huid heen, tot op het bot.

Een complete behandelmethode om cellulite en vet depots minder zichtbaar te maken. Tijdens de kuur worden nauwkeurig verschillende zones aangepakt zoals: buik, billen, dijen en armen. Met als voordeel: de huid wordt weer stevig en elastisch en ziet er mooier uit. Een kuur die goed toegepast kan worden bij alle huidtypen die te weinig elastisch zijn, rijpe huid, perioden na een dieet of na de zwangerschap.

De effecten van een Thân-Thê massagekuur:
Vermindert cellulite,versnelt gewicht verlies,vermindert centimeters in omvang, plaatselijk afvallen,corrigeert het figuur, verstevigt de huid,veroorzaakt lipolyse en vetverbranding in de onderste huidlaag, elimineert afvalstoffen via het lymfesysteem, vermindert de zichtbaarheid van spataderen en striae, verbetert bloedcirculatie en verhoogt de vetverbranding,toepasbaar bij lipoedeem, geeft meer energie

Bindweefselmassage

Bindweefsel is een weefsel dat onderdeel uitmaakt van alle organen in ons lichaam. Het heeft een steunende en verzorgende functie, beschermt de organen en bepaalt hun vorm. De huid is ons grootste orgaan. Wanneer bindweefsels uit of opgerekt worden kan de huid gaan hangen waardoor deze haar stevigheid verliest en rimpels kunnen ontstaan. Wanneer het bindweefsel gaat krimpen kan het de huid onregelmatig naar beneden trekken waardoor cellulite ontstaan.

De effecten van een bindweefselmassage
Een bindweefselmassage is een diepe intensieve massage die de doorbloeding bevordert, de afvoer van afvalstoffen stimuleert en zorgt voor celvernieuwing in het weefsel. De huidconditie wordt hierdoor zichtbaar en voelbaar verbetert, waardoor deze strakker en gladder wordt. Een bindweefselmassages kuur kan worden toegepast bij het verstevigen van de verslapte huid en bij cellulite. De bobbelige structuur van de huid worden minder zichtbaar en wordt gladder en strakker. Ook kunnen littekens sterk worden vervaagd en minder trekkerig aanvoelen.

Borstelmassage

Monniken en nonnen wisten in de middeleeuwen nog helemaal niets over ionisatie-effecten, wel echter over de weldadige werking van koper-tin-legeringen op de huid. En zo ontwikkelden zij deze borstel met de aller-fijnste draden van brons. De borstel peelt, doorbloedt en energetiseert de huid zacht. De borstel is gemaakt van beukenhout, draad van brons en paardenhaar. Een effectieve behandelmethode die niet alleen de microcirculatie stimuleert maar het verwijdert ook de dode huidcellen en maakt de huid zijde zacht. Deze techniek is heel goed te combineren in een totale behandeling in de salon, en kan voor de cliënt thuis ook een mooie aanvulling zijn om het resultaat te versterken.

De effecten van een borstelmassage
Als je deze methode deskundig toepast zal de bloedsomloop in de haarvaten sterk verbeterd worden, stimuleer je de stofwisseling tussen de cellen, het voeden en herstellen van de cellen gaat hierdoor aanzienlijk sneller, verbeter je de afvoer van afvalstoffen, zal het lymfesysteem beter gaan werken, wat essentieel is in de strijd tegen cellulite, verbetering van overtollig vocht in het weefsel, wat leidt tot minder pafferigheid, beter en sneller herstel van beschadigd weefsel, soepel en veerkrachtig bindweefsel, zichtbaar en voelbaar een mooiere en gladdere huid. Een goedkope en eenvoudige methode die makkelijk toe te passen in de salon.

Cuppingmassage

Cupping is een techniek die veel wordt gebruikt om stagnaties van energie op te lossen. Deze methode werkt ook zeer effectief bij het verminderen van cellulite in verschillende stadia zowel bij de medium als de harde variant van cellulite. Cupping wordt op de huid vacuüm gezogen doormiddel van glaasjes of siliconen cups, op deze manier stimuleer je het weefsel plaatselijk van een optimale doorbloeding en trek je de verklevingen als het ware los. De stofwisseling in de vetcellen worden geactiveerd, ook de niet verharde vetcellen waarvan de stofwisseling niet meer functioneer( de harde en pijnlijke bobbels in het weefsel) worden weer in beweging gezet. Deze methode is goed te combineren met een massage. Door de verstoringen in het weefsel kunnen er blauwe plekken ontstaan die binnen een paar dagen vaak weer verdwijnen. Het is wel belangrijk om je cliënt hiervan op de hoogte te stellen. Net als elke behandeling voor het verminderen van cellulite zijn hierbij ook meerdere behandelingen raadzaam. Het beste is om dit als kuur aan te bieden.

Onwikkelingen

Er zijn nog volop nieuwe ontwikkelingen op de markt in de strijd tegen cellulite is nog lang niet verzadigd, kijk goed met welk materiaal en met welke producten je wilt werken. Probeer het uit, vraag collega’s die er mee werken en bekijk het aanbod bij de bedrijven die het aanbieden. Vraag om proefbehandelingen of huur een apparaat om te kijken of het bij je past.

In een volgend artikel kijk ik graag verder naar de diverse mogelijkheden om cellulite te verminderen via apparaten.


Dit artikel is geschreven door Anja Cnossen

Comments


Gerelateerde artikelen