Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Cavitatie is een manier om vet te verwijderen door middel van geluidsgolven. Het resultaat van een cavitatiebehandeling wordt ook wel eens vergeleken met liposuctie, maar dan zonder een chirurgische ingreep. Voor een cavitatiebehandeling kan de consument terecht bij welnesscentra en schoonheidsinstituten. Of dit in de toekomst nog gedaan mag worden door schoonheidsspecialisten is onduidelijk, gezien het wetsvoorstel dat minister Schippers wil gaan indienen.

Hoe werkt cavitatie?

Bij een cavitatiebehandeling worden met behulp van een apparaat geluidsgolven het lichaam ingestuurd. Deze golvende bewegingen zorgen ervoor dat de vetophoping in beweging komt. De wanden van de vetcellen worden door de beweging afgebroken. De vetcellen komen vrij, vervolgens worden deze door het lichaam afgevoerd en volledig afgebroken.

Het lichaam is niet in staat om grote hoeveelheden vetcellen tegelijk af te breken. De behandeling kan alleen op kleine gedeelten van het lichaam worden toegepast, omdat het lichaam de vetafvoer goed moet kunnen verwerken. Te denken valt aan probleemzones onder de billen, de dijen, buik, rug en op de heupen.

Het is mogelijk om meerdere zones tegelijkertijd te behandelen. De duur van de behandeling is afhankelijk van de ernst van de vetophoping. De behandeling is geschikt voor zowel vrouwen als mannen met overtollig vetophoping en cellulites.

De klant heeft meerdere behandelingen nodig om het gewenste effect te behalen. Per behandeling kan de klant 2-6 cm kwijtraken. Bied je klant dan ook kuren aan in combinatie met de juiste verstevigende bodyproducten voor het lichaam.

Het belang van een goede intake

Het is van groot belang dat je een intake doet bij de klant om te achterhalen of er sprake is van een contra-indicatie waardoor je niet kunt behandelen. Vraag ook wat de klant verwacht. Wees altijd realistisch en schep geen hoge verwachtingen die je niet kunt waarmaken. Het uiteindelijke resultaat is van vele factoren afhankelijk.

Contra-indicaties

Cavitatiebehandelingen zijn niet voor elke klant geschikt. Bij klanten met obesitas zul je weinig resultaat boeken. Het lichaam is niet in staat om grote hoeveelheden vetcellen af te voeren. Contra-indicaties zijn ziekten en afwijkingen van de leverfunctie, diabetes, stofwisselingsziekten en metalen prothesen nabij het behandelgebied. Cavitatiebehandelingen zijn geen alternatief voor afvallen; deze methode is alleen geschikt om lokale vetophopingen aan te pakken.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Er wordt eerst contactgel aangebracht op de huid. Het handstuk van het cavitatie-apparaat wordt op de plekken neergezet waar het vet verwijderd moet worden. Er ontstaat dan een wat prikkelend en warm gevoel. De behandeling doet geen pijn. Na de behandeling, die ongeveer een half uur duurt, is het verstandig om een lymfedrainage-massage uit te voeren. Vervolgens kun je de klant verstevigende body en anti-cellulite producten adviseren voor thuisgebruik. Veel water drinken, sporten en goede voeding is een pré om een nog beter resultaat te behalen.

Comments


Gerelateerde artikelen