Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Catharina Meijer is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Zij is erkend cosmetisch arts, doctor in de geneeskunde, en eigenaar van de in Groningen opgerichte kliniek voor huidverbetering en huidverjonging DermaClinic. De NVCG stelt zichzelf ten doel om de kwaliteit van esthetische (cosmetische) behandelingen te waarborgen en doorlopend te verbeteren. Daarnaast ziet de NVCG het als haar taak om iedereen die een cosmetische behandeling overweegt – via de aangesloten leden – goed en volledig voor te lichten. Als voorzitter van de NVCG ziet Dr. Meijer het dan ook als haar taak om de misstanden in de sector aan te pakken, en de consument voor te blijven lichten over een veilige en duurzame weg naar schoonheid.

Cosmetische ingrepen
Cosmetische behandelingen zijn een ‘hot item’. Er wordt veel over geschreven en er gaat bijna geen dag voorbij of er is op televisie een ‘total makeover’ te zien. In talloze advertenties worden serieuze medische ingrepen luchtig aangeprezen. Er zijn veel goede artsen, maar helaas ook minder kundige, die onnodig schade aanrichten. De media spelen graag in op de excessen. De beeldvorming rond deze behandelingen is daardoor vaak onrealistisch. Sommige mensen verwachten wonderen, anderen hebben een schrikbeeld van wanprestaties van onkundige artsen, gevolgd door blijvende beschadigingen van het gezicht. Deze ontwikkeling vindt de NVCG schadelijk voor zowel patiënten als voor serieuze en kundige artsen.

 “Schoonheid is een serieuze zaak.” aldus Meijer. “Nog te vaak zie ik in mijn kliniek patiënten voorbij komen die zijn gezwicht voor een goedkope behandeling. Slecht uitgevoerde behandelingen kunnen uitmonden in nare ontstekingen en onnatuurlijke gezichtsuitdrukkingen. Het verkeerd inbrengen van injecties kan bijvoorbeeld leiden tot beknelde zenuwen en problemen met de doorbloeding.”  Dr. Meijer wil in de komende 3 jaar als voorzitter toezien op de ontwikkeling van een toetsingskader voor kwaliteitsverbetering in de medisch cosmetische sector en landelijke erkenning van het vak esthetische (cosmetische) geneeskunde. Patiënten die kiezen voor een bij de NVCG aangesloten arts kunnen er – dankzij de door de vereniging gestelde kwaliteitsstandaard- op vertrouwen dat ze in goede handen zijn.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen