Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Het is goed om af en toe eens in de spiegel te kijken. Wie ben ik, waar sta ik en waar wil ik heen? Zo’n spiegelmomentje kun je natuurlijk alleen aangaan, maar een beetje hulp van een expert is nooit weg. Een business coach kan je met behulp van oefeningen en gesprekken nieuwe inzichten geven en handvatten bieden.

Spiegel
Ongeveer een jaar geleden schreef ik me in voor een training van een business coach via de brancheorganisatie. Ik verwachtte er niet zo veel, eerlijk gezegd. Ik hield mezelf voor dat het allemaal wel goed ging, dat ik het niet nodig had om met een coach te praten en te brainstormen, maar daar denk ik nu heel anders over. Het is erg interessant en leerzaam om jezelf af en toe een spiegel voor te laten houden.

Aha-momentje
Daar stond ik ineens een persoonlijke presentatie te houden op een stip voor een groep collega’s. Ik vond het doodeng! Een van de programmaonderdelen van het ondernemers-event was namelijk dat je je stijl als ondernemer onder handen neemt. Niemand zag hoe zwaar ik het had, dacht ik. Ik was net gescheiden, alleenstaande moeder van vier kinderen en druk bezig om mijn bedrijf op een nieuwe locatie succesvol te maken. Wat was ik moe, ik ging maar door, vergat te genieten en stond in de overleefstand. Op het event durfde ik voor het eerst te erkennen dat ik het zwaar had. Ik ben een perfectionist, die het iedereen altijd naar de zin wil maken en daarbij mezelf vergeet. Nu zag ik opeens dat het op mijn onderneming doorwerkte; dat hectische, gejaagde, strenge. Ik besefte dat het zou helpen als ik losser met bepaalde zaken om zou gaan, dat ik alles rustig op me af moest laten komen. 
De coaches hielden me een spiegel voor en lieten me zien dat ik trots mag zijn op wat ik in korte tijd heb bereikt. Ik had een aha-momentje.

Plannen om te groeien
Ik heb serieuze plannen om uit te breiden. Je bent kwetsbaar als je alleen werkt en ik wil continuïteit voor mijn klanten, dus sta ik op een punt dat ik moet beslissen hoe ik verder wil. Natuurlijk heb ik hier voldoende ideeën over, maar ik wil graag met een deskundige mijn plannen bespreken. Binnenkort heb ik een gesprek met een business coach om te toetsen of de ideeën die ik heb wel haalbaar zijn. Ik merk dat ik tegen zaken aan loop waar ik over wil sparren met een goede coach, want ik wil meer grip krijgen op mijn bedrijf en mijn leven.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen