Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De Boob Nails gaan viraal dankzij Instagram. De nieuwste trend die het social media platform heeft veroverd stuit wél op nogal wat kritiek. De Japanse Mei Kawajiri gaat er met de eer van de ‘Boob manicure’ vandoor. Deze nail artist is gespecialiseerd in 3D-creaties en dit is haar nieuwste design.

Realistische nail art

De Japanse Mei Kawajiri is gespecialiseerd in gedetailleerde, handgeschilderde nail art en 3D-creaties. In 2012 verhuisde ze naar New York City en sindsdien is ze een van de meest gevraagde en geïmiteerde nagelartiesten ter wereld. Vooral haar talent om realistische nail art te creëren, zonder gebruik van stickers of andere tools, geeft haar werk enorm veel aanzien. Niet alleen bij consumenten, ook bij celebrities en designers.

Borsten, tepels en tepelpiercings

Boob Nails, wat moet je je daarbij voorstellen? Denk aan borsten in verschillende maten, vormen en kleuren, maar ook tepels en tepelpiercings zoals staafjes en ringetjes. Voor sommigen gaat deze vorm van nail art veel te ver, anderen kunnen de creatieve uitspatting wel waarderen en vragen om een tutorial. Instagram gaat in ieder geval los met duizenden likes op de foto van Mei Kawajiri, die te volgen is via Nails by Mei. Ook vind je allerlei imitaties van het origineel.

Sexuele lading

Het design stoot sommigen voor het hoofd terwijl anderen er volledig door geïnspireerd raken. Borsten worden vaak geassocieerd met sexualiteit en daarom zouden ze niet op nagels toegepast mogen worden. De tegenstanders vinden dan ook dat Instagram de designs zou moeten verwijderen van het platform. De Boob Nails-trend kent ook een grote groep voorstanders en dat zijn niet alleen de nagelprofessionals en consumenten die het design mooi vinden. Er is een groep die vindt dat borsten als een normaal lichaamsdeel gezien zouden moeten worden, zonder enige sexuele lading. Deze trend zou dat moeten gaan bewerkstelligen. Met de trend wordt eveneens aandacht gevraagd voor borstkanker en borstvoeding.

De techniek

Mei Kawajiri vertelt dat ze werd geïnspireerd door haar vrienden met tepelpiercings. Ze vindt 3D-nail art het leukst om te doen en dat laat ze op deze manier zien. Ze gebruikt acryl om de 3D-borst te bouwen en gel-nagellak om de borst de gewenste kleur te geven. Met behulp van studs geeft ze een tepelvorm aan de borsten. De studs voorziet Mei van gel-nagellak, zodat ze de kleur van een tepel hebben. Ze gebruikt ringetjes en staafjes om de piercings te maken. Door deze tegen de stud aan te plaatsen, lijkt het alsof de tepel wordt gepiercet.

Op Instagram zie je allerlei voorbeelden van deze controversiële trend.

Wat vind jij van de Boob Nails: gaat dit te ver of vind jij dat het moet kunnen? Zouden je klanten deze 3D-nail art kunnen waarderen?

0

Reacties


Gerelateerde artikelen