Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Misschien hebben jullie ook wel eens meegedaan met een 50% kortingsbonnenactie zoals Groupon of Sweetdeal? Ik wel en ik heb er het een en ander van geleerd.

Misschien verschil je van mening met mij, maar als je hard wilt werken en weinig wilt verdienen of er misschien geld op toe wilt leggen (uiteindelijk houd je minstens € 0,- per uur over en vaak nog minder), moet je je er vooral bij aansluiten, is mijn persoonlijke mening. Aanbiedingen van behandelingen voor € 19,- of minder…. Tel eens na, wat kun je dan nog verdienen? Je kunt volgens mij dan beter vakkenvuller bij de lokale supermarkt worden, want die is nog verplicht om je het minimumsalaris uit te betalen. Vergeet niet dat het over je bedrijf gaat en niet over een hobby.

Stel je geeft 50% korting op je behandeling. Het bonnenbedrijf vraagt vervolgens ook nog een marge, logisch want zij moeren er ook op verdienen. Stel dan, dat jij er bruto € 19,- van overhoudt en dat bedrag maken ze na enige tijd over op je bankrekening. Jij hebt daarvoor drie kwartier je best gedaan om die klant als vaste klant te krijgen (wat meestal niet lukt want het zijn in mijn ogen vaak de koopjesjagers die hierop afkomen). In die drie kwartier verdien je dus € 25,33333333 per uur. Bereken dan eens wat daar dan nog vanaf moet:

  1. Het gebruik van je producten
  2. Gas, licht en water
  3. De tijd om je salon piekfijn in orde te maken (zelfs al doet je moeder dat altijd, ook zij moet daarvoor wel eens beloond worden)
  4. De was die je na elke behandeling hebt van handdoeken, lakens, onderlakens enz. enz.
  5. De afschrijving van je inrichting
  6. De belasting pakt ook nog eens 21% (= € 3,61)
  7. De huur van je salon. Ook al heb je een “salon aan huis”, moet je er aan het einde van het jaar toch met de fiscus over afrekenen.

Waar kom je op uit?

Misschien kun je aan de bonnenlopers nog wat van je producten verkopen. Maar voor de meesten van ons is dat nu net niet ons sterkste punt. De enige die er beter van worden zijn bonnendealers zelf volgens mij. Ze zijn ook niet voor niks de hele sterk groeiende bedrijven op internet geweest. Jij werkt en zij strijken de centen op? Zo vind ik het in ieder geval niet eerlijk.

Hoe denken jullie hierover?


Dit artikel is geschreven door Eric van Hulten, eigenaar schoonheidssalon voor mannen waar vrouwen ook welkom zijn.

Comments


Gerelateerde artikelen