Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Zomerse temperaturen geven je de ruimte om je klanten te verrassen met leuke eetbare bloemen in het water dat je serveert. Ook kun je eetbare bloemen heel makkelijk in je zelfgemaakte ijsjes verwerken, zo geef je je ijsje eenvoudig een bijzondere touch. Of maak ijsblokjes met een bloem erin, superleuk om het water op te fleuren of in een zomerse fruit-mocktail te serveren. Helaas is het niet zo dat je elk bloemblaadje kunt eten, maar vandaag de dag zijn eetbare bloemen steeds makkelijker verkrijgbaar en/of online te bestellen. 

Welke bloemen kun je eten?
Wist je dat je eetbare bloemen vaak ook gewoon in je eigen achtertuin vindt of in een pluktuin? Hieronder vind je de vijf meest toegankelijke eetbare bloemen:

Rozenblaadjes: je kunt bijna niet misgaan met rozenblaadjes, want je kunt vrijwel alle soorten rozenblaadjes eten, mits onbespoten. Rozenblaadjes zijn superleuk in bijvoorbeeld je ijsblokjes.

Viooltjes: deze vrolijke blaadjes zijn vrij smakeloos en dat maakt ze prima geschikt om zo op te eten, bijvoorbeeld als aanvulling in je salade.

Lavendel: de geur en smaak van Lavendel is uitgesproken, daarom worden ze eerder gebruikt als decoratie dan om op te eten. Wil je ze toch eten? In dat geval je kunt het beste Engelse lavendel eten, deze smaakt wat zoet en niet zo zeepachtig als andere soorten.

Afrikaantje: deze vrolijke bloem doet qua smaak een beetje denken aan de granaatappel en dat maakt het een leuke aanvulling op bijvoorbeeld een yoghurt bowl.

Vlierbloesem: in plaats van het sap van de besjes kun je ook de vlierbloesem gebruiken ter decoratie van je gerecht, drankje of ijs.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen