Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een apparaat waarmee je binnen dertig seconden je biologische leeftijd kunt bepalen? Jawel, het bestaat! Tijdens Beautyspot.nl trade edition 2016 hadden journalisten Pim Christiaans en Hanny Roskamp dit apparaat meegenomen: De AGE-reader.

Meting van AGEs

AGEs zijn schadelijke stoffen die we met voeding binnenkrijgen en die in het lichaam spontaan worden gevormd. Ze dragen niet alleen bij aan onder meer hart- en vaatziekten, maar ook aan rimpels… Naarmate we ouder worden, hopen zich meer van deze vervelende stofjes in ons lichaam op. Bij de een gaat dat harder dan bij de ander en dat hangt samen met je eet- en leefgewoontes.

Met de AGE-reader van Diagnoptics kun je snel en pijnloos vaststellen hoeveel AGEs zich hebben opgehoopt in de huid. Dankzij een groot onderzoek van de Universiteit van Groningen is precies bekend hoeveel AGEs er gemiddeld per leeftijd in de huid zitten. Zit jij daar volgens de AGE-reader onder, dan ben je biologisch jonger dan je kalenderleeftijd. Zit je erboven, dan ben je fysiek een stukje ouder.

Christiaans en Roskamp hadden de AGE-reader meegenomen om hun nieuwste boek Check je houdbaarheid te promoten. Ze willen met hun boek duidelijk maken dat er steeds meer mogelijkheden zijn om jezelf te (laten) testen en preventief in te grijpen wat betreft jouw leefstijl. Wanneer je dit doet, kun je je zo lang mogelijk kunt profiteren van een mooi en gezond lichaam. De AGE-reader van Diagnoptics is zo’n nieuwe mogelijkheid, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Groningen. De makers ervan denken dat de AGE-reader gestaag de bloeddrukmeting gaat vervangen omdat hij accurater is en een beter beeld geeft van de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, Alzheimer en veel andere ouderdomsaandoeningen.

Biologische leeftijd

Dappere beursbezoeksters lieten enthousiast hun biologische leeftijd meten door Roskamp en Christiaans. Zaterdag ging het om 37 dames met een gemiddelde leeftijd van 50,75 jaar. Uit de metingen bleek dat ze goed voor zichzelf hadden gezorgd. Hun biologische leeftijd was gemiddeld 48 jaar, dat is bijna 3 jaar jonger! De kampioen was een dame van 59, die met een biologische leeftijd van 31,5 het lijf heeft van een jonge godin.

Zondag werden 27 vrouwen onder de loep genomen. Hun gemiddelde leeftijd was 47,5 jaar. De meesten kwamen uit op een biologische leeftijd die 2 tot 4 jaren hoger lag dan hun kalenderleeftijd. Maar ook zondag waren er weer dames die de tijd wisten te verslaan. De beste uitslag was van een ‘houdbare’ vrouw van 62 jaar wiens biologische leeftijd uitkwam op 31,5 jaar!

Pim Christiaans – zelf 56 jaar – vertelt: “Ik begon twee jaar geleden met een uitslag die net iets boven gemiddeld lag. Ik heb toen maatregelen genomen die gericht zijn op het verminderen van AGEs in mijn voeding en mijn uitslag is nu onder het gemiddelde. Ik heb daarmee letterlijk mijn veroudering kunnen vertragen. Daarmee zie je dat het nooit te laat is om aan anti-aging te doen en dat het écht werkt!”

“Gelukkig spreken we steeds meer schoonheidsspecialisten die beseffen dat ware schoonheid niet alleen een kwestie is van huidverzorging, maar ook van gezondheid. Wij denken dat ze belangrijke ambassadrices kunnen worden voor de anti-aging lifestyle,” vult Hanny Roskamp aan.

Geschreven door: Pim Christiaans

Reacties


Gerelateerde artikelen