Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

In mijn netwerk zitten behoorlijk wat andere beautyprofessionals, zodoende staat mijn Facebook tijdlijn dagelijks vol met succesverhalen compleet met voor en na foto’s van de nieuwste trend: de wrap! De hype op het gebied van huidversteviging, cellulitebestrijding en het afbreken van vet. Het gerucht gaat dat behandeling met de wrap eenvoudig en snel is uit te voeren en goed te combineren is met andere behandelingen, bijkomen en afvallen dus. Ik ruik een mogelijkheid om mijn dagelijkse omzet aanzienlijk te verhogen in amper meer tijd.

Aangezien ik het afgelopen anderhalf jaar af en aan zwanger ben, heb ik het zelf nog niet kunnen uitproberen maar mijn interesse, puur vanuit zakelijk oogpunt, is gewekt. Niet helemaal zeker wat ik er van mag verwachten besluit ik specifiek voor deze nieuwe “hype” naar de Beauty Salon Dimensions te gaan om me daar goed te laten informeren.

Er blijkt een ruim aanbod in de wraps te zijn, zo zijn er wraps bestaande uit bandages, ter grote van een rol verband. Deze wraps worden gebruikt in combinatie met heet water en een substantie van vulkanische klei, mineralen en hoogwaardige plantenextracten. Het geheel moet even 10 minuten inwerken alvorens het aangebracht kan worden op buik, benen of de armen. De leverancier van deze wrap biedt tevens een compressiebroek te ondersteuning van de wraps speciaal voor het verminderen van hardnekkige cellulite.

Een geheel andere wrap (met vergelijkbare werking) is een wrap die er uit ziet als een grote pleister. Deze plak je op de probleemzone (vaak buik, benen, heupen of billen) en is al effectief na 45 minuten, maar kan tot 8 uur lang blijven zitten. Deze wrap is zelfs als anti-agingbehandeling te gebruiken op het gezicht en het decolleté door zijn huidverstevigende werking.

Ik ben erg benieuwd of een dergelijke behandeling nou echt noemenswaardig verschil in de omzet maakt, of dat dit gewoon mijn optimistische manier van denken is. Op de beurs spreek ik collega-onderneemster Erika die zeer recentelijk wraps is gaan gebruiken in haar salon. “Nadat ik bij mijn klanten te kennen had gegeven dat ik deze behandeling ook aanbied, werden er al snel combinatie-afspraken gemaakt. Een klant die voor een manicure of pedicure komt, krijgt eerst een wrap aangebracht en vervolgens begin ik aan de andere behandeling, omdat een wrap al snel een paar tientallen euro’s aan omzet genereert (er zijn al salonbehandelingen vanaf € 30,- red.) kun je wel nagaan wat een omzet en winst stijging dit heeft betekend voor mijn salon.

Wat belangrijk is wanneer je wraps wilt aanbieden in de salon is dat je voor jezelf (en je doelgroep) bepaalt wat belangrijk is. Denk hierbij vooral aan de volgende aspecten:

  • Hoeveel tijd wil je besteden aan het aanbrengen van de wrap?
  • Wil je de wrap enkel als salonbehandeling (kuur) aanbieden of ook als thuisverzorgingsproduct (er zijn diverse leveranciers die mooie thuiskits speciaal voor de consument bieden)?
  • In welke prijscategorie wil je de wrapbehandeling aanbieden?
  • Hoeveel extra omzet/winst moet de wrap jouw salon gaan leveren (wees realistisch!)?
  • Wil je de wrapbehandeling als bijbehandeling aanbieden (meer omzet in relatief weinig tijd) of wil je je specialiseren in de manier van figuurcorrectie en afslanken?
  • Welke investering wil/kun je doen om dit product in jouw salon te halen?

Het lijkt mij een geweldige toevoeging aan het aanbod van behandelingen in mijn salon, maar voor het zo ver is wil ik het gebruik van deze hype eerst zelf ervaren. Na mijn verlof ga ik me dan ook zeker verder verdiepen in de wraps.

Overweeg jij ook de wraps in je salon te halen, zorg dan ook dat je uit ervaring spreekt en zelf een kuur doet (of laat iemand het voor je doen). Zo kun je met eigen ogen zien (en meten) welke resultaten realistisch zijn.

Dit artikel is geschreven door Daphne Neufeglise

Comments


Gerelateerde artikelen