Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Projectmanager Annelies Bodifée van VNU Exhibitions kijkt tevreden terug op Beauty Salon dimensions, de vakbeurs voor de schoonheidsbranche, van 22 tot en met 24 september in Jaarbeurs Utrecht. “Het was weer een succesvolle editie. De sfeer werd door bezoekers en exposanten als goed ervaren. Ik heb veel positieve reacties ontvangen. Met name ook uit de groep van de 65 nieuwe exposanten kreeg ik goede reacties ’’, zegt Annelies, “daar komt bij dat het beslisniveau met 87% onveranderd hoog was.”
 

Trends en noviteiten
De bezoekers kwamen naar Beauty Salon dimensions voor de laatste trends en noviteiten op het gebied van schoonheidsverzorging en om inspiratie op te doen. De bezoekers kwamen met name naar de beurs voor producten voor gezichtsverzorging (48%), producten voor hand- en nagelverzorging (40%), de inrichting van de salon (36%) en apparatuur voor gezichtsverzorging (34%).

Bezoekers
Beauty Salon dimensions 2012 werd afgesloten met 13.041 bezoekers. Uit de resultaten van de beursevaluatie door VNU Exhibitions kwam naar voren dat 89% hiervan eigenaar of directeur was. Natuurlijk waren er weer veel activiteiten en workshops op de beurs. De meest inspirerende workshops vond men de workshops die op het massageplein werden gegeven, de presentatie bij de ondernemersplaza werd als tweede genoemd en de workshops hand- en nagelverzorging kwam als derde het beste uit de bus. 89% geeft aan ervoor open te staan volgend jaar weer een bezoek aan de beurs te brengen.

Make-up Awards
‘Ontwerp een speciale catwalk make-up voor de wintercollectie 2012/2013 ‘Running through walls’ van ontwerper Sepehr Maghsoudi’, was het thema van De Nederlandse Make-up Awards 2012. Visagisten en make-up artists werden hiermee uitgedaagd hun creativiteit, professionaliteit en perfectie te tonen. Martina Kató uit Ommen scoorde op alle criteria het hoogst aantal punten en ontving de Make-up Award 2012.

Naast de Make-up Award 2012 was er ook een Publieksprijs. Die tweede werd uitgereikt door VNU Exhibitions. Via de website van de Make-up Awards en Facebook, kon men stemmen op tien finalisten. Er werd massaal gestemd, maar liefst 7.100 keer bracht het publiek haar stem uit. Juliëtte den Ouden uit Vlaardingen kreeg de meeste stemmen en ging naar huis met de Publieksprijs. De Aanmoediging Award voor eindexamenkandidaten ging dit jaar naar Jannie Bosma uit Leeuwarden. Een Oeuvre Award werd uitgereikt aan ‘selfmade woman’ Mieke Petiet.

Uitslag NK French Manicure
Op zaterdag vond de NK French Manicure plaats. De winnaars in de verschillende categorieën waren Sandra Oosterlee in de categorie beginners acryl, Debbie Brok won in de categorie gevorderden acryl en de beste gelnagels zijn gemaakt door Simone Groenenboom.

Echte meisjes
Terwijl de jury van de Nederlandse Make-up Awards aan het beraadslagen was, kregen Kelly van der Veer en Adina Jane Kennedy live op de beurs een ware make-over. Tegelijkertijd vond in de Beauty Experience Lounge het netwerkevent ‘Beauty Business dimensions’ plaats. Startende ondernemers in de beauty- en nagelbranche kregen hier tips en praktische handvatten over ondernemen.

Beauty Trade special 2013
De volgende activiteit op de beautykalender is Beauty Trade special, van zaterdag 23 maart tot en met maandag 25 maart 2013 in Jaarbeurs Utrecht.

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Comments


Gerelateerde artikelen