Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Bij een droge huid wordt al snel een hydraterende of terugvettende creme gebruikt. Daardoor voelt de huid minder droog aan. Het nadeel van deze cremes is, dat je de creme steeds weer opnieuw moet aanbrengen nadat je je handen hebt gewassen. Met de huidbeschermende Gloves in a Bottle (Skin Shield) is dit probleem verholpen. Het is zeer breed toepasbaar, ook bij de beschadigde huid.

Gloves in a Bottle is een lotion die je aanbrengt op de huid. Het trekt binnen 30 seconden volledig in. De lotion legt een heel dun filmpje over de huid, waardoor de huid gedurende vier uur lang beschermd wordt tegen indringende stoffen. Het filmpje / laagje kun je er niet af wassen. Het 'slijt' als het ware, na ongeveer vier uur is het laagje samen met huidschilfers verdwenen, als een natuurlijk proces. Door het beschermend laagje blijft de huid in goede conditie, omdat er geen vochtverlies optreedt. De huideigen vetten blijven diep in de huid aanwezig (want als je je handen wast zorgt het lotion-laagje ervoor dat je huid geen vetten verliest) en kunnen vanuit de diepe huidlagen zorgen voor een soepele huid. Dat is sneller, effectiever en natuurlijker dan welke creme dan ook! Je ziet de lotion niet op de huid liggen, het geeft hooguit een beetje een 'glad' gevoel.

Toepassingen van Gloves in a Bottle:

  • Gebruik de lotion voor je handen. Ideaal voor kapsters, schoonheidsspecialistes en nagelstylistes. Het voorkomt dat huideigen vetten worden weggespoeld tijdens het wassen van de handen, en het beschermt tegen indringende stoffen.
  • Gebruik de lotion als je een acryl-allergie hebt (bij nagelstylistes). Doordat de lotion een beschermend laagje geeft, kun je ondankst een acryl-allergie toch gewoon met acryl-nagels werken.
  • Gebruik de lotion tegen hiel-kloven en droge knieën/ellebogen. Op deze plekken bevat de huid weinig talg en droogt de huid dus snel uit. Door lotion aan te brengen blijven de huideigen vetten diep in de huid en bescherm je d ehuid tegen uitdroging van buitenaf.
  • Gebruik de lotion als je eczeem (op kleine plekken) of psoriasis hebt voordat je gaat douchen of in bad gaat. Door een klein beetje lotion aan te brengen, wordt de huid beschermd tegen de uitdrogende werking van water. Zo kun je toch douchen of badderen zonder dat de beschadigde huid nog verder uitdroogt.
  • Gebruik de lotion ter voorkoming van zwemmerseczeem. Door voor het zwemmen een klein beetje lotion aan te brengen bij de tenen, wordt het voor bacterieën moeilijker om door te dringen tot de huid.
  • Gebruik de lotion bij contact-eczeem. Als je allergisch bent voor bijvoorbeeld nikkel of viltstift-inkt, dan geeft deze lotion voldoende bescherming waardoor de klachten snel afnemen.
  • Gebruik het als je gaat tuinieren (evt. in combinatie met handschoenen). De huid rondom je nagels blijft zo gewoon intact.

De fles blijft na eerste gebruik 36 maanden houdbaar. Verkrijgbaar in 60 ml of in een pompfles van 240 ml.

Let op, Gloves in a Bottle is géén geneesmiddel. Als je werkt met agressieve chemicaliën, moeten de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen en Gloves in a Bottle is dan geen vervanger voor veiligheidsproducten. Het is een professioneel huidverzorgend product, dat over het algemeen voornamelijk via apotheken wordt verkocht. En hier natuurlijk, in deze groothandel!

 

INGREDIËNTEN:

Aqua, Dimethicone, Stearic acid, Glycerin, Cetyl alcohol, Isopropyl myristate, Stearyl alcohol, Triethanolamine, Xantan gum, Hydroxypropyl methylcellulose, VP/Eicosene copolymer, Steareth-21, Phenoxyethanol.

 

Hieronder de meestegestelde vragen over Gloves in a Bottle, met bijbehorende antwoorden:

 

1. Hoe komt het dat Gloves In A Bottle niet vettig is en dat het niet verdwijnt bij het wassen van de huid met water en zeep?

Gloves In A Bottle benadert huidproblemen door gebruik te maken van de nieuwste inzichten. Niet langer proberen te genezen door het aanbrengen van terugvetters, maar proberen te voorkomen door het aanbrengen van een beschermend laagje.

Terugvetters geven een vettige huid en dat is vaak lastig. Bovendien verdwijnen ze wanneer ze in contact komen met water en zeep. Gloves In A Bottle werkt anders! Eén druppeltje vormt binnen 30 seconden – samen met de dode huidcellen – een laagje. Dit laagje beschermt, ademt, is niet vet en wast niet af. Slechte stoffen zoals zeep, kunnen er niet in. Goede stoffen zoals de huideigen vetten, kunnen er niet meer uit.

 

2. Geeft Gloves In A Bottle af aan kleren of etenswaren?

Nee, Gloves In A Bottle hecht zich vast aan de buitenste huidcellen en wordt zo één geheel met de huid. Eenmaal aangebracht verdwijnt het op den duur vanzelf via het exfoliëren van de huid. Dit is een constant natuurlijk proces, waarbij het lichaam oude, beschadigde en vervuilde huidcellen afstoot en deze vervangt door nieuwe, jonge cellen. Dit natuurlijke proces wordt door Gloves In A Bottle niet beïnvloed.

 

3. Blijft mijn huid bij gebruik van Gloves In A Bottle gewoon ademen en transpireren?

Het buitenste laagje van de huid heeft een dubbele functie. Enerzijds, mits in goede conditie, zorgt de huid ervoor dat irriterende stoffen niet kunnen binnendringen in ons lichaam. Tegelijkertijd kan de huid wel blijven ademen en transpireren. Irriterende stoffen, agressieve reinigingsmiddelen en antibiotica beroven de huid van zijn natuurlijke vetten en oliën. De beschermende werking neemt af terwijl de gevoeligheid van de huid toe neemt. Het wordt steeds gemakkelijker voor agressieve stoffen door de aangetaste huid binnen te dringen en daar nog meer oliën en vetten weg te halen.

Gloves In A Bottle maakt samen met het buitenste laagje van de huid een beschermend laagje. Dit laagje kan blijven ademen. De dunne lotion trekt in de huid, hecht zich vast tussen de hoorncellen, en wordt één geheel met de huid. Het laagje werkt als een paar onzichtbare handschoenen. Ze zorgen ervoor dat vetten en oliën niet langer kunnen uitspoelen maar ook dat de huid kan blijven ademen. Eigenlijk verbetert het proces van ademen en transpireren omdat de “handschoentjes” voorkomen dat irriterende stoffen van buitenaf in de huid kunnen doordringen. Deze irriterende stoffen zijn vaak zo complex dat ze veelal moeilijk langs natuurlijke weg verdwijnen en daarbij de neiging hebben om de poriën te verstoppen. Dit wordt nu voorkomen. 

 

4. Verdwijnt Gloves In A Bottle bij het handen wassen?

Nee, Gloves In A Bottle hecht zich vast en vormt één geheel met het buitenste laagje van de huid. Het verdwijnt tijdens het exfoliëren van de huid. Gloves In A Bottle werd ontwikkeld om de handen te beschermen tegen de uitdroging die ontstaat door het veelvuldig wassen van de handen en door intensieve blootstelling van de huid aan water en schoonmaakmiddelen. Tandartsen, artsen en verplegers die beroepshalve vaak hun handen moeten wassen, hebben veel baat bij het gebruik van dit product. Voor hen blijkt het een uitkomst!

 

5. Hoe vaak moet ik Gloves In A Bottle aanbrengen?

Gloves In A Bottle werkt tenminste 4 uur. Na ca. 4 uur zijn er – door het handenwassen en wrijven – vaak zoveel dode huidcellen verdwenen dat de afschermende werking vermindert. Voor maximale bescherming even de handen wassen, goed afdrogen en opnieuw aanbrengen.

 

6. Beschermt Gloves In A Bottle tegen gevaarlijke stoffen?

Wanneer de handleiding van de fabrikant gebruik van beschermende handschoenen voorschrijft, dient u de veiligheidsvoorschriften stipt uit te voeren!
 

7. Zitten er in Gloves In A Bottle anti-bacteriële stoffen?

Nee. Bij de ontwikkeling van Gloves In A Bottle is steeds het uitgangspunt geweest om een product te ontwikkelen waarvan de samenstelling vrij zou zijn van dit soort schadelijke stoffen. Anti-bacteriële stoffen kunnen immers irritaties veroorzaken bij personen met een gevoelige huid. In de gezondheidszorg – een belangrijke groep van gebruikers van Gloves In A Bottle – is het niettemin noodzakelijk om zeer frequent de handen te wassen met anti-bacteriële zeepproducten. Gloves In a Bottle kan beschermen tegen de uitdrogende en irriterende effecten van de anti- bacteriële bestanddelen.

 

8. Op mijn werk moet ik dikke leren handschoenen dragen waardoor mijn handen uitdrogen, kan Gloves In A Bottle hier helpen?

Ja. Gloves In A Bottle opbrengen en een paar tellen laten drogen. Gloves In A Bottle beschermt de huid tegen het materiaal waarvan de handschoen is gemaakt. Veelal vezelige stoffen, die ook nog eens chemisch zijn samengesteld en/of behandeld en vaak verantwoordelijk zijn voor uitdroging van de huid.

 

9. Mag ik Gloves In A Bottle ook toepassen op mijn gezicht en andere delen van mijn huid?

Ja. Maar net als voor elk ander product geldt ook hier: contact met de ogen vermijden.

 

10. Is Gloves In A Bottle veilig als het via de handen in de mond komt?

Ja. Gloves In A Bottle is niet toxisch (niet giftig) en volledig veilig bij normaal gebruik. Mochten resten van nog niet geheel door de huid opgenomen lotion via de handen in de mond komen, en worden ingeslikt, dan is dit ongevaarlijk. Voor inslikken geldt dat de lotion niet toxisch is, bij grotere hoeveelheden kan diaree ontstaan.

 

11. Zitten er in Gloves In A Bottle UV-blokkers voor bescherming tegen de zon?

Nee. Gloves In A Bottle biedt geen bescherming tegen (zonne)straling, in welke vorm dan ook.

 

12. Ik ben allergisch voor lanoline, geur- en kleurstoffen en veel andere ingrediënten van lotions. Is Gloves In A Bottle veilig voor mij?

Gloves In A Bottle bevat geen stoffen waarvan bekend is dat zij irritaties kunnen veroorzaken, geurstoffen inbegrepen. Immers Gloves In A Bottle werd juist ontwikkeld om de huid te beschermen tegen de schadelijke werking van dit type stoffen.

 

 

Comments


Gerelateerde artikelen