Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Het aantal schoonheidsbedrijven dat beschikt over een eigen website groeit. Vijf jaar geleden had nog maar de helft van de schoonheidssalons een website, nu is dit aantal al gegroeid tot 67%. Dit blijkt uit het structuuronderzoek schoonheidsverzorgingsbedrijf dat onlangs is uitgevoerd door Panteia. De website wordt gebruikt voor het verstrekken van algemene informatie over het bedrijf, het doen van (prijs) aanbiedingen aan klanten en om informatie te verstrekken over het productaanbod. Bij 11% van de bedrijven kun je de producten bestellen en  6% maakt gebruik van een webshop waar je de producten ook kunt afrekenen, bijvoorbeeld via Ideal of Creditcard.  Ben jij al toe aan een webshop?

Zelf een webwinkel beginnen? 
Online verkopen heeft de toekomst en een webwinkel zou wel eens dé ideale aanvulling op je salon kunnen zijn. De kosten en risico’s zijn relatief laag. Je kunt vanuit huis werken en grotendeels zelf bepalen hoeveel tijd je erin steekt.  Toch vinden veel beginnende webwinkeliers het lastig om in te schatten wat er allemaal komt kijken bij het starten van een webshop. De moeilijkste afweging bij het beginnen van een webwinkel is vaak het kiezen van een webwinkel systeem dat het beste voor jou geschikt is. In principe kunnen we webwinkel systemen in drie categorieën onderscheiden: Open Source software, een licentie webwinkel en een webwinkel op maat.

Open Source
Een open source webwinkel software zoals Magento is in beginsel gratis, deze programma’s worden ontwikkeld en uitgebreid door duizenden vrijwilligers. Je hebt relatief veel functies en mogelijkheden en bent nagenoeg vrij in de vormgeving van de winkel. Om deze software te kunnen gebruiken moet je echter wel een behoorlijke kennis van programmeren en webdesign in huis hebben. In de praktijk blijkt dat maar weinig beautyprofessionals over deze kennis en vaardigheden beschikken. Tenzij ze met een webdesigner getrouwd zijn natuurlijk!

Licentiewebwinkel
Bij een licentie webwinkel maak je gebruik van een kant-en-klaar systeem van een webwinkel aanbieder, waarvoor je eenmalig of periodiek een bedrag betaalt (vanaf circa 20 Euro per maand voor een eenvoudige variant). Voor veel starters is dit een geschikte oplossing, omdat je bij een goed systeem over alle functies beschikt die je in een webwinkel nodig hebt. Bovendien kun je de webwinkel naar eigen wens vorm te geven.  Nadeel is wel dat je zelf de hele shop nog moet inrichten, denk aan foto's en productinformatie van de producten die je verkoopt. Ook moet je zelf de producten inpakken en naar de post brengen. Je bent hier veel tijd mee kwijt.

Webwinkel op maat
Beautyspot.nl wil zowel de salonhouders als leveranciers helpen met hun online omzet en introduceert op Beauty Salon Dimensions een nieuwe vorm van e-commerce voor de totale schoonheidsbranche. Als saloneigenaar wordt er dan een webwinkel voor je gemaakt die naadloos aansluit op de look and feel van je eigen website. Je hoeft je geen zorgen te maken over het up-to-date houden van het assortiment, want dat wordt volledig verzorgd door de fabrikant, mits deze is aangesloten bij Beautyspot.nl

Jouw klant kan in jouw webwinkel de producten eenvoudig afrekenen met IDEAL. De order uit jouw webwinkel wordt direct doorgestuurd naar de leverancier. De leverancier verwerkt de order en verstuurt het product direct naar de consument. Op de orderbon wordt de naam van jouw salon geprint. Je hoeft dus zelf niets in te pakken of te versturen naar de consument. Het hele traject achter de webwinkel wordt verzorgd door de leveranciers, maar dat is voor de consument niet te herleiden.

Niet alleen via je eigen webshop kun je geld verdienen, maar je ontvangt ook provisie over de verkopen via de brandshops van leveranciers. Zij verkopen hun exclusieve salonproducten met vastgestelde verkoopadviesprijzen ook direct aan de consument. Tijdens het afrekenen worden de dichtstbijzijnde depositaire van het betreffende merk getoond. Degene die de consument selecteert als favoriete salon, krijgt de commissie toegewezen. Zo profiteert zowel de salon als het merk van online verkopen.

Geïnteresseerd? Bezoek dan de stand van Beautyspot.nl tijdens de beurs Beauty Salon Dimensions voor de speciale beursaanbieding of neem direct contact op met Tim van den Boorn: 030-285 2875 / tim.van.den.boorn@jaarbeurs.nl.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen