Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een dermaroller is een rollertje met uitstekende kleine naaldjes. Als er met een dermaroller over de huid gerold wordt onstaan er minuscule gaatjes. Door het natuurlijke herstelproces van de huid wordt er extra collageen en elastine aangemaakt. Bovendien is de huid vanwege de kleine gaatjes in staat crèmes en maskers 200 keer beter in zich op te nemen. Het resultaat is een huid die er beter en jonger uitziet dan voor de beschadiging. Deze behandeling wordt ook wel de Collageen Inductie Therapie (C.I.T.) genoemd.

Welke lengte van de naalden?

Er zijn verschillende modellen op de markt en de lengte van de naalden kan erg varieren, van 0,2 mm tot zelfs 3 mm naalden. De korte naalden met een lengte van 0,2 en 0,3 mm penetreren de huid oppervlakkig en zijn vooral geschikt voor thuisgebruik. Wil je daadwerkelijk aanmaak van collageen stimuleren dan heb je minimaal een 0,5 mm dermaroller nodig om in de epidermis te kunnen werken.

De dermaroller van 1.0 mm wordt gebruikt voor het verbeteren van rimpels en littekens en als anti-cellulite behandeling. Bij een roller met naalden vanaf 1,5 mm kun je kun striae, diepe rimpels en grove porien behandelen en op actieve wijze serums inbrengen.
Lees meer over de medische dermaroller in dit artikel.

Het uitvoeren van de derma roller behandeling

Als je met naalden van meer dan 1,0 mm werkt kun je een half uur voor de therapie een verdovende crème aanbrengen zodat de naalden geen pijn doen. Vervolgens reinig je de huid van je cliënt grondig om infecties te voorkomen. Nu kan je beginnen. Rol in alle richtingen net zolang op één plek totdat deze een zwelling vertoont, lichtelijk bloedt of de prikjes waar te nemen zijn. Dit lijkt misschien erg pijnlijk maar je cliënt voelt er weinig van. Na de behandeling is het aan te raden een herstellende crème of masker aan te brengen.

De dermaroller moet scherpe naaldjes hebben om soepel kleine gaatjes te kunnen maken. Na circa 25 behandelingen zijn de naaldjes bot en werkt de dermaroller niet goed meer. Dat is ook het geval als je de dermaroller hebt laten vallen. Daarnaast moet de dermaroller na ieder gebruik ontsmet worden om infectie te voorkomen. De dermaroller mag niet gebruikt worden op de ogen, op plaatsen met actieve acne of met een herpes uitbraak op het actieve gebied.

Comments


Gerelateerde artikelen