Behandelingen met de dermaroller

Behandeltips | 5120 keer bekeken
Behandelingen met de dermaroller

Een dermaroller is een rollertje met uitstekende kleine naaldjes. Als er met een dermaroller over de huid gerold wordt onstaan er minuscule gaatjes. Door het natuurlijke herstelproces van de huid wordt er extra collageen en elastine aangemaakt. Bovendien is de huid vanwege de kleine gaatjes in staat crèmes en maskers 200 keer beter in zich op te nemen. Het resultaat is een huid die er beter en jonger uitziet dan voor de beschadiging. Deze behandeling wordt ook wel de Collageen Inductie Therapie (C.I.T.) genoemd.

Welke lengte van de naalden?

Er zijn verschillende modellen op de markt en de lengte van de naalden kan erg varieren, van 0,2 mm tot zelfs 3 mm naalden. De korte naalden met een lengte van 0,2 en 0,3 mm penetreren de huid oppervlakkig en zijn vooral geschikt voor thuisgebruik. Wil je daadwerkelijk aanmaak van collageen stimuleren dan heb je minimaal een 0,5 mm dermaroller nodig om in de epidermis te kunnen werken.

De dermaroller van 1.0 mm wordt gebruikt voor het verbeteren van rimpels en littekens en als anti-cellulite behandeling. Bij een roller met naalden vanaf 1,5 mm kun je kun striae, diepe rimpels en grove porien behandelen en op actieve wijze serums inbrengen.
Lees meer over de medische dermaroller in dit artikel.

Het uitvoeren van de derma roller behandeling

Als je met naalden van meer dan 1,0 mm werkt kun je een half uur voor de therapie een verdovende crème aanbrengen zodat de naalden geen pijn doen. Vervolgens reinig je de huid van je cliënt grondig om infecties te voorkomen. Nu kan je beginnen. Rol in alle richtingen net zolang op één plek totdat deze een zwelling vertoont, lichtelijk bloedt of de prikjes waar te nemen zijn. Dit lijkt misschien erg pijnlijk maar je cliënt voelt er weinig van. Na de behandeling is het aan te raden een herstellende crème of masker aan te brengen.

De dermaroller moet scherpe naaldjes hebben om soepel kleine gaatjes te kunnen maken. Na circa 25 behandelingen zijn de naaldjes bot en werkt de dermaroller niet goed meer. Dat is ook het geval als je de dermaroller hebt laten vallen. Daarnaast moet de dermaroller na ieder gebruik ontsmet worden om infectie te voorkomen. De dermaroller mag niet gebruikt worden op de ogen, op plaatsen met actieve acne of met een herpes uitbraak op het actieve gebied.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (5)

Reageren
 • Serpil Konsten
  26.02.2015 - 11:18 uur | Serpil Konsten

  Helemaal mee eens met Aletta de Vries! Ik denk dat men niet nuchter nadenkt welke gevolgen sommige producten hebben en zomaar denken toe te passen. Wat er gecreëerd wordt zijn littekens. En aangezien ik menig amerikaanse acteur met een vervormd gezicht heb gezien, lijkt mij dit soort apparaten niet geschikt om toe te passen voor waar wij voor staan. Een gezonde huid. Daarnaast wordt de huid zo verdikt en gevoelig dat welhaast nog specialere crèmes nodig hebt om te zwijgen over veroudering en vervorming.
  Kwalijk is nog wel dat dit door docente schoonheidsspecialiste van de sommige opleidingen wordt gepropageerd! Hoe serieus is men bezig met de huid of de marketing?

 • Rianda Moraal v Enkuijzen
  24.02.2015 - 17:11 uur | Rianda Moraal v Enkuijzen

  0.2 voor thuis gebruik is veilig! Laat je goed informeren over dit app. Bij Environ heet het de Roll-cit dit is de originele ontwikkeld door.Dr. Fernandes. Er zijn er 2.een die.ongeveer n jaar mee gaat en de Gold.ROLL-Cit 5 jaar.wij geven uitgebreide informatie zodat er geen huidbeschadigingen ontstaan zoals bij de goedkope varianten die je voor n paar tientjes via inernet Kunt kopen!!

 • Dit is een reactie van de schrijver
  24.02.2015 - 11:04 uur | Inge de Munnik

  Bedankt voor jullie aanvullingen.
  @Johanna: er is een verschil tussen een roller met korte naaldjes (0,2-0,3 mm) en langere naalden. Jij hebt het waarschijnlijk over een medische dermaroller. Daarover gaat dit artikel
  https://www.beautyspot.nl/nieuws/microneedling-gebruik-van-medische-dermaroller-in-je-salon

 • Alette de Vries
  24.02.2015 - 10:11 uur | Alette de Vries

  Ik kan me niet voorstellen dat dit goed is voor de huid. Hoe kan iets verbeteren nadat het kapot is gemaakt?? En hoe kunnen werkstoffen dieper in de huid? Omdat er gaatjes zijn gemaakt? De huid zal er alles aan doen om een wond zo snel mogelijk af te sluiten. Als verdediging. En hoe zit het met de limiet van Hayflick? Cellen kunnen maar een beperkt aantal keer vernieuwen. Doordat je ze kapot maakt met de naaldjes, moeten ze sneller delen om het weefsel te herstellen. Hoe is het effect van deze behandeling dan op lange termijn? Vragen vragen vragen. Daarom blijf ik weg bij dit soort behandelingen.

 • Johanna van Lieshout
  24.02.2015 - 09:31 uur | Johanna van Lieshout

  Jammer dat je in dit artikel vergeet te vermelden dat je een goede praktijk en theorie training nodig hebt om veilig met de Dermaroller in je salon te kunnen werken. Ook kun je jezelf/salon pas goed verzekeren tegen schade wanneer je een trainingscertificaat van een goedgekeurde leverancier kunt overleggen. Ook mis ik de uitleg dat een eventuele verdoving crème zelf door de cliënt aan haar huisarts gevraagd dient te worden, aangezien een schoonheidsspecialiste deze zelf niet mag hebben.