Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Acne is een veel voorkomende huidaandoening die in verschillende mate van ernstigheid gemiddeld 80% van de jongeren treft. Naast het zichtbare effect op het uiterlijk is ook het psychische effect zeer groot. Onderzoeken wijzen uit dat veel jongeren gefrustreerd zijn omdat men maar geen middel kan vinden dat helpt. Een derde van de jongeren is door de acne onzeker in het openbaar en ruim een kwart denkt door acne minder kans te hebben op verkering. Er is dus al heel wat gebeurd voordat ze in jouw behandelstoel belanden. Als jij een jongere met puistjes in je salon krijgt: neem ze vooral serieus en help ze leren hun huid goed te verzorgen.

Wat kan jij voor een puber betekenen?

Voordat een puber naar jouw salon komt heeft hij of zij natuurlijk al het een en ander geprobeerd om de puistjes te verminderen. Het merendeel (74%) gaat de strijd tegen de puisten aan door ze uit de drukken. Maar het is natuurlijk de vraag of dit wel op de goede manier gebeurt. Geef het goede voorbeeld en probeer puistjes en mee-eters effectief, efficiënt en hygiënisch uit te drukken (met behulp van alcohol). Ook kun je met een zogenoemd comedonenlepeltje mee-eters verwijderen. Leer de jongere hoe hij of zij zelf puistjes kan uitdrukken. Leg ook uit dat als dat niet op de juiste manier gebeurt, het de acne juist verergert en voor meer ontstekingen en littekens zorgt die een leven lang zichtbaar zijn.

Verder is de kans heel groot dat de puber al smeersels en cleansers in bij de drogist gekocht heeft voordat hij/zij in jouw salon terecht kwam. Adviseer producten die passen bij de huid van de jongere en leer ze hoe ze met deze producten hun huid goed moeten reinigen en verzorgen.

Specialisatie acne

De specialisatie acne is zeer waardevol in je salon. Als basisschoonheiddspecialist heb je niet de volledige knowhow om een klant met acne te kunnen helpen. Een acnespecialisatie geeft je inzicht in oorzaken, verschillende vormen en de behandelingen van acne, maar natuurlijk ook de invloed op onze psyche.

Doktersbehandeling

In geval van hardnekkige acne verwijs je altijd door naar de huisarts. Hij kan bepalen of je klant wellicht naar de dermatoloog moet. De huisarts kan juiste informatie verschaffen en eventueel een behandeling met receptgeneesmiddelen voorschrijven die veelal worden vergoed. Op deze manier voorkom je  blijvende schade aan huid en psyche.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen