Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Acné is niet uitsluitend een kwaal van pubers zoals veel mensen denken, het is ook een klacht waaraan veel zonaanbidders lijden. Deze vorm van acne wordt Mallorca-acné (Acne aestivalis) of zomer acné genoemd vanwege het feit dat veel mensen juist na een vakantie in zonnige oorden terugkomen met ernstige acne.  Aan het einde van de zomer zie je deze mensen dan in je schoonheidssalon. Het is taak van de schoonheidsspecialist om de huid weer schoon te maken en mensen voor te lichten over de gevaren van zon in combinatie met de ingrediënten van zonneproducten en cosmetica op de huid. 

De zon 

Op het eerste oog lijkt het alsof de zon een gunstig effect heeft op acne. UV-straling zorgt er namelijk voor dat bacteriën gedood worden en vermindert daarnaast ontstekingen. Ook vallen puistjes op een gebruinde huid minder op en drogen ze uit. Maar schijn bedriegt.  Op vakantie geniet men vaak (te) veel van de zon. Hierdoor verdikt de hoornlaag van de huid. Door de combinatie van een hoge vochtigheidsgraad, de temperatuur en zonneproducten en cosmetica met bepaalde ingrediënten kunnen poriën dichtslibben en mee-eters ontstaan.

Behandeling van Mallorca-acné

Licht de klant in over het effect van de zon, de ingrediënten van zonnebrandcrème en cosmetica en de relatie met acne. De klant dient namelijk de zon en de zonnebrandproducten enige tijd te vermijden, zodat de hoornlaag herstelt. Als de klant toch wil zonnebaden kan ze beter geen vestte zonnebrand producten gebruiken.

Preventie

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Het is belangrijk om niet te lang in de zon te zitten, maar onderschat ook het effect van de zonnebank niet. Bij voorkeur dient men gebruik te maken van een emulsievrije, niet vette zonnemilk, -spray of -gel. Wanneer men toch een bruin kleurtje wil, adviseer dan een bruiningscrème. Deze kun je eventueel opnemen in je productassortiment.

Om acne in de hand te houden is het daarnaast belangrijk om matig te zijn met make-up. Geef de huid rust en verstop deze niet met dikke lagen make-up. Wel kun je kleine vlekjes eventueel camoufleren met een camouflagestift.

Comments


Gerelateerde artikelen