Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Als straks het eerste lentezonnetje doorbreekt en de luchtige kleding weer uit de kast gehaald wordt dan ontdekken veel vrouwen tot hun grote schrik weer cellulite op benen en/of billen. En uiteraard willen ze daar heel erg graag van af. Er zijn diverse behandelingen van cellulite (ook wel sinaasappelhuid of panniculose genoemd), maar slechts enkele werken. Enkel smeren met veelbelovende crèmes heeft vaak gering effect. Bij de bestrijding van cellulite is het juist noodzakelijk de doorbloeding op gang te krijgen; afvalstoffen worden op die manier afgevoerd. Wij zetten voor jou een aantal behandelingen van cellulite op een rij die je kunt toepassen in je salon.

Bindweefsel massage

Massage is een van de belangrijkste manieren om de doorbloeding op gang te krijgen. Door bindweefselmassage toe te passen, maak je daarnaast verklevingen los. Bindweefselmassage is een specialisatie voor de schoonheidsspecialist.

Lichaamsvibratie-/massageapparaat

Het lichaamsmassageapparaat is een uitstekend apparaat voor de schoonheidsspecialiste die veel massages uitvoert. Door de trillende of schuddende beweging loodrecht op het weefsel uit te voeren, stimuleer je de doorbloeding. Daarnaast heeft het lichaamsmassageapparaat ook een ontspannende werking. Let op dat je het opzetstuk met grovere noppen op de billen gebruikt. Hier kan het weefsel meer hebben omdat er zich meer vetweefsel bevindt. Gebruik op de benen fijnere nopjes.

Borstelmassage-apparaat

Het borstelmassage-apparaat ontdoet het lichaam niet alleen van dode huidcellen, het laat ook het bloed doorstromen en stimuleert het lymfesysteem. Gebruik een stevige borstel; het lichaam kan meer hebben dan het gezicht.

Infraroodstraling

Infraroodstraling stimuleert de doorbloeding. Je kunt infrarood ter ondersteuning van je massage gebruiken; zet de infraroodlamp alvast op het gedeelte waar de huid slecht doorbloed is en begin te masseren bij een ander lichaamsdeel. Let op: de afstand van de lamp tot de huid mag niet te groot zijn omdat anders het warmte-effect te gering is. Zet de lamp ook niet te dicht op de huid; er kunnen ongewenste huidreacties ontstaan.

Pakkingen

Er zijn diverse soorten pakkingen waarmee je de doorbloeding kunt stimuleren, zoals pakkingen met Arnica, amandelolie en St. Janskruidolie.

Adviseer je klant zichzelf thuis regelmatig te masseren met een massageproduct uit je assortiment. Leg je klant ook uit dat zij vaker terug moet komen wil de behandeling het juiste effect hebben; eens in de zes weken heeft weinig zin. Ook door regelmatig een scrub te gebruiken, wordt de doorbloeding gestimuleerd. Vergeet dan ook niet een goede lichaamsscrub op te nemen in je productassortiment!

0

Reacties


Gerelateerde artikelen