Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Wist je dat het DNA voor 99,9% hetzelfde is voor alle mensen, zelfs als je geen familie van elkaar bent?  Slechts 0,1% van je DNA wijkt af.  Deze genetische variatie van 0,1% bepaalt wat ons anders maakt dan anderen, zoals de kleur van de ogen, de bloedgroep en welke risico's men  loopt voor de ontwikkeling van een bepaalde ziekte. Maar het DNA bepaalt ook in grote mate hoe de huid er uit ziet en op welke manier de huid zal verouderen. Zo krijgt de ene persoon al heel vroeg expressierimpels terwijl een andere persoon juist veel ouderdomsvlekjes krijgt.

Stel dat je op basis van een analyse van het DNA zou weten voor welke tekenen van huidveroudering de klant extra gevoelig is, dan kun je daar je huidverzorgingsprogramma naadloos op aanpassen.
Het klinkt futuristisch, maar dit is echt al mogelijk! Prima Derm, een leverancier uit de farmaceutische industrie introduceert het gepersonaliseerde cosmetische programma One.gen/0.1 op dit moment bij huidtherapeuten en dermatologen in Nederland.

DNA-onderzoek
Het nieuwe gepersonaliseerde programma zal uitsluitend verkrijgbaar zijn via de huidtherapeut en de dermatoloog. In een intake gesprek bespreek je de huidige huidverzorging, de levensstijl en de algemene gezondheid met de klant. Daarnaast wordt er een monster van het speeksel van de klant afgenomen.  Het speekselmonster wordt opgestuurd naar het laboratorium van Prim -Derm in Barcelona. Daar wordt gekeken of en in welke mate de huid gevoelig is voor expressielijnen, de stevigheid van de huid, de gevoeligheid voor pigmentvlekken, de huidbarriere, de gevoeligheid voor externe schadelijke invloeden en de gevoeligheid voor externe factoren zoals stress, warmte en kou. De resultaten van deze genetische huidverouderingstest worden naar de behandelaar teruggestuurd.

Genetisch cosmetica programma
Al deze informatie wordt verwerkt door middel van een complex computersysteem en algoritmen door middel waarvan de one.gen/0,1 behandeling wordt ontwikkeld. Er wordt een gepersonaliseerd cosmeticaprogramma voor de klant ontwikkeld waarbij meer dan 65% werkzame stoffen geintegreerd worden in iedere definitieve formulering. Deze versterkers, geformuleerd op basis van “geprogrammeerde en intelligente” actieve bestanddelen, bevatten de hoogste concentratie van moleculen, geïsoleerd en op maat geselecteerd, afhankelijk van het resultaat van het genomische profiel. Elk voorgesteld concentraat combineert de meest passende werkzame bestanddelen volgens de zes groepen van huid expressie: rimpels, gevoeligheid, cel duurzaamheid, ontgifting, huidpigmentaties en weefsel structuur.

Resultaat
Vaak wordt cosmetica in vitro getest, maar het mooie van dit merk is dat er ook bewezen resultaten zijn in vivo.
Onderstaande foto's zijn de resultaten van een test in vivo uitgevoerd met een groep van 56 vrijwilligers in de leeftijd van 24 tot 63 jaar.

2230-pigmentvlekken.jpg
Vrijwilliger 107 werd niet genetisch gekenmerkt met melanine activiteit maar vertoonde hyperpigmentatie veroorzaakt door detocificatie veranderingen. Binnen 21 dagen (rechtse plaatje) vertoonde zij een verminderering van 15,9% in de aanwezigheid van pigmentatie.
 

 

 2230-rimpels.jpg
Zelfs zonder gebruik van een concentraat specifiek voor antirimpelbehandeling toonde one.gen/0,1 de effectiviteit van de gepersonaliseerde oplossingen door de regulering van een onderliggend ontstekingsprobleem. 
Het eerste plaatje is voor de behandeling, het tweede plaatje na 7 dagen en het derde plaatje na 21 dagen.

 

 2230-roodheid.jpg
In slechts 2 weken tijd zorgde on.gen/0,1 voor een zichtbare vermindering in roodheid veroorzaakt door cutane overgevoeligheid.

 

Tot slot
Dit concept is zonder twijfel het begin van een nieuw tijdperk en legt de grondslag van de cosmetische behandelingen van de toekomst. Er zijn nog geen verkooppunten waar deze behandeling te krijgen is, maar dat zal niet lang meer duren. De prijs van het starterspakket zal voor de consument 1000 Euro of meer gaan kosten.  Daarvoor ontvangt de klant de genetische huidverouderingstest en alle gepersonaliseerde producten. Via de behandelaar kunnen vervolgbestellingen geplaatst worden.

 

Comments


Gerelateerde artikelen