Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Samen met de Bart de Graaff Foundation gaat Jaarbeurs het komende jaar als mentorbedrijf een Bikkel helpen bij het starten van zijn/haar eigen onderneming. Bikkels zijn jonge mensen met een levensbepalende lichamelijke beperking. Vanuit Jaarbeurs / Beautyspot.nl hebben wij het geluk om Sylvana te mogen helpen om haar droom, een mobiele beautysalon speciaal voor senioren in zorginstellingen, waar te gaan maken! Op die manier kan Sylvana uiteindelijk voorzien in haar eigen eigen levensonderhoud, zonder daarbij afhankelijk te zijn van anderen. Wat zijn haar plannen en dromen?

Sylvana: “Ik heb in 2008 mijn diploma allround schoonheidsspecialsite gehaald bij het ROC Eindhoven. Daarna heb ik 8 jaar gewerkt voor Spa Puur, een wellnesscentrum in Tilburg. Vooral het masseren vond ik daar leuk. Mensen komen relaxed de behandelruimte binnen en gaan er nog relaxter uit. Daar doe ik het voor.

Ik kreeg veel last van mijn lichaam en daarom ben ik in 2013 overgestapt naar een kantoorbaan bij Mandemakers, bekend van de keukens. Toen ik daar werkte bleek dat ik een erfelijke spierziekte heb waardoor ik mijn onderlichaam steeds minder goed kon bewegen en ben ik in een rolstoel terecht gekomen. Helaas werd mijn tijdelijke contract in 2014 niet verlengd. Toen ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in een zorginstelling.

Ik wil al heel lang een eigen bedrijf. En ik vind, of je nu wel of geen beperking hebt, dat je altijd je droom uit moet laten komen. Het bedrijf waar ik vrijwilligerswerk voor doe heeft mij geattendeerd op de Bart de Graaff foundation. Ze zoeken bikkels, en dat ben jij! Ik heb me toen aangemeld bij de Bart de Graaff foundation in de hoop dat ik een ondernemingsplan mag schrijven voor mijn eigen mobiele beautysalon.

Toen was het heel spannend, want ik hoorde maar niks. Op 28 september werd ik gebeld door de Bart de Graaff foundation. Ze vonden het jammer dat ik niets van me liet horen en dat de deadline was verstreken om een ondernemingsplan te presenteren. Het bleek dat hun mail in mijn spambox terecht was gekomen! Ik heb gesmeekt om het alsnog te mogen insturen en meteen al mijn afspraken voor die week afgezegd om te kunnen werken aan het ondernemingsplan.

Wat is je droom, je ondernemingsplan?

Mijn droom is een eigen beautybus. En daar ga ik mee langs zorgcentra en revalidatiecentra. Ik vind het fijn dat ik mensen met een beperking of oudere mensen kan helpen. Ik wil graag wat betekenen voor mensen en de wereld zien. Het zou mooi zijn als dat met mijn werk kan combineren.

Ik heb bij banken een investeringsplan ingediend voor de financiering van 60.000 Euro. Ik mobiele bus is natuurlijk al een fikse investering en dan moet deze ook nog worden aangepast aan mijn handicap. Verder heb ik natuurlijk ook geld nodig voor de inrichting, producten en apparatuur. Ik heb een aantal gesprekken gehad met banken, die niet met mij mee wilden werken omdat ik een chronische beperking heb.  In hun ogen wil dat zeggen dat je niks meer kan, terwijl ik ze heel duidelijk heb aangegeven wat ik wel kan. Dat geldt hetzelfde voor verzekeringen.
Gelukkig gaat dat nu veranderen omdat ik hierbij hulp krijg van mijn mentorbedrijf Jaarbeurs en de Bart de Graaff foundation.  Omdat het om een schoonheidssalon gaat vind ik het leuk om de lezers van Beautyspot.nl op de hoogte te houden van het verwezenlijken van mijn grote droom: het starten van een eigen onderneming en alles wat hierbij komt kijken.  Ik vind het leuk om in een eigen column te beschrijven hoe dit grote avontuur gaat verlopen. 

Binnenkort de eerste column van Sylvana

Haar eerste column zal gaan over het schrijven van een ondernemingsplan. De eerste stap gaat over het schrijven van het ondernemingsplan.  Vragen die ze daarin wil beantwoorden zijn
• Welke prijzen moet ik vragen voor mijn behandelingen?
• Moeten mijn klanten mijn reiskosten / betalen of niet?
• Wat moet ik investeren?
• Met welk merk ga ik werken?
• Wat wordt de naam van mijn mobiele salon
Jullie gaan hier meer over lezen in haar eerste column. Elke drie tot vier weken zal Sylvana jullie updaten over haar vorderingen.

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen