Beautyspot.nl gaat bikkel Sylvana Rosaly volgen bij de start van haar onderneming

Ondernemerstips | 2013 keer bekeken
Beautyspot.nl gaat bikkel Sylvana Rosaly volgen bij de start van haar onderneming

Samen met de Bart de Graaff Foundation gaat Jaarbeurs het komende jaar als mentorbedrijf een Bikkel helpen bij het starten van zijn/haar eigen onderneming. Bikkels zijn jonge mensen met een levensbepalende lichamelijke beperking. Vanuit Jaarbeurs / Beautyspot.nl hebben wij het geluk om Sylvana te mogen helpen om haar droom, een mobiele beautysalon speciaal voor senioren in zorginstellingen, waar te gaan maken! Op die manier kan Sylvana uiteindelijk voorzien in haar eigen eigen levensonderhoud, zonder daarbij afhankelijk te zijn van anderen. Wat zijn haar plannen en dromen?

Sylvana: "Ik heb in 2008 mijn diploma allround schoonheidsspecialsite gehaald bij het ROC Eindhoven. Daarna heb ik 8 jaar gewerkt voor Spa Puur, een wellnesscentrum in Tilburg. Vooral het masseren vond ik daar leuk. Mensen komen relaxed de behandelruimte binnen en gaan er nog relaxter uit. Daar doe ik het voor.

Ik kreeg veel last van mijn lichaam en daarom ben ik in 2013 overgestapt naar een kantoorbaan bij Mandemakers, bekend van de keukens. Toen ik daar werkte bleek dat ik een erfelijke spierziekte heb waardoor ik mijn onderlichaam steeds minder goed kon bewegen en ben ik in een rolstoel terecht gekomen. Helaas werd mijn tijdelijke contract in 2014 niet verlengd. Toen ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in een zorginstelling.

Ik wil al heel lang een eigen bedrijf. En ik vind, of je nu wel of geen beperking hebt, dat je altijd je droom uit moet laten komen. Het bedrijf waar ik vrijwilligerswerk voor doe heeft mij geattendeerd op de Bart de Graaff foundation. Ze zoeken bikkels, en dat ben jij! Ik heb me toen aangemeld bij de Bart de Graaff foundation in de hoop dat ik een ondernemingsplan mag schrijven voor mijn eigen mobiele beautysalon.

Toen was het heel spannend, want ik hoorde maar niks. Op 28 september werd ik gebeld door de Bart de Graaff foundation. Ze vonden het jammer dat ik niets van me liet horen en dat de deadline was verstreken om een ondernemingsplan te presenteren. Het bleek dat hun mail in mijn spambox terecht was gekomen! Ik heb gesmeekt om het alsnog te mogen insturen en meteen al mijn afspraken voor die week afgezegd om te kunnen werken aan het ondernemingsplan.

Wat is je droom, je ondernemingsplan?

Mijn droom is een eigen beautybus. En daar ga ik mee langs zorgcentra en revalidatiecentra. Ik vind het fijn dat ik mensen met een beperking of oudere mensen kan helpen. Ik wil graag wat betekenen voor mensen en de wereld zien. Het zou mooi zijn als dat met mijn werk kan combineren.

Ik heb bij banken een investeringsplan ingediend voor de financiering van 60.000 Euro. Ik mobiele bus is natuurlijk al een fikse investering en dan moet deze ook nog worden aangepast aan mijn handicap. Verder heb ik natuurlijk ook geld nodig voor de inrichting, producten en apparatuur. Ik heb een aantal gesprekken gehad met banken, die niet met mij mee wilden werken omdat ik een chronische beperking heb.  In hun ogen wil dat zeggen dat je niks meer kan, terwijl ik ze heel duidelijk heb aangegeven wat ik wel kan. Dat geldt hetzelfde voor verzekeringen.
Gelukkig gaat dat nu veranderen omdat ik hierbij hulp krijg van mijn mentorbedrijf Jaarbeurs en de Bart de Graaff foundation.  Omdat het om een schoonheidssalon gaat vind ik het leuk om de lezers van Beautyspot.nl op de hoogte te houden van het verwezenlijken van mijn grote droom: het starten van een eigen onderneming en alles wat hierbij komt kijken.  Ik vind het leuk om in een eigen column te beschrijven hoe dit grote avontuur gaat verlopen. 

Binnenkort de eerste column van Sylvana

Haar eerste column zal gaan over het schrijven van een ondernemingsplan. De eerste stap gaat over het schrijven van het ondernemingsplan.  Vragen die ze daarin wil beantwoorden zijn
• Welke prijzen moet ik vragen voor mijn behandelingen?
• Moeten mijn klanten mijn reiskosten / betalen of niet?
• Wat moet ik investeren?
• Met welk merk ga ik werken?
• Wat wordt de naam van mijn mobiele salon
Jullie gaan hier meer over lezen in haar eerste column. Elke drie tot vier weken zal Sylvana jullie updaten over haar vorderingen.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (11)

Reageren
 • yvonne van Rosmalen
  10.05.2016 - 03:20 uur | yvonne van Rosmalen

  hallo. ook ik vind dit zeer knap van je.en bewondering je doorzetting- vermogen.net zo als ik trost ben op mijn dochter alvera kamphuis.wand ja die heeft ook heel wat achter haar kiezen behoud.hoop dat de wind zeer goed blijf staan voor je. en dat het geluk nu eens voor jou is.heel veel sterkten ik ieder toe.je bent een goed voor beeld voor heel veel zieken mens. laat het hoof niet hang maar ga er tegen aan.

 • Jan Embrechts
  04.12.2015 - 11:09 uur | Jan Embrechts

  Wat ben ik blij je hebben ontmoet in Leypark revalidatie, we hebben fijne gesprekken gehad over je droom en nu ze gaan uitkomen is dat helemaal top.Je kunt het Silvanazet hem op!!!!!!

 • Johanna van Dam
  04.12.2015 - 07:10 uur | Johanna van Dam

  Sylvana!
  Wat een super tof idee is het. Echt heel uniek. Je bent een kanjer. En ik ga je zeker volgen.

  Heel veel succes!

 • Saartje Hoeks
  03.12.2015 - 14:00 uur | Saartje Hoeks

  Heel mooi doel!! Ik houd van mensen die hun dromen achterna durven jagen!! Zet hem op met al jouw enthousiasme, dan gaat het je zeker lukken!

 • Mirjam Van Steenbrugge
  01.12.2015 - 17:17 uur | Mirjam Van Steenbrugge

  Ha Syl ik ga je hier ook volgen hoor! Succes met alles!

 • lucy pelkmans
  29.11.2015 - 21:50 uur | lucy pelkmans

  He Sylvana Rosaly supertrots op deze dame heel erg veel geluk

 • Linda Embregts
  29.11.2015 - 19:59 uur | Linda Embregts

  Lieve Syl,
  Wat een goed eerste interview voor beauty spot!
  Je bent een bikkel en super trots op je, heel benieuwd naar je eerste blog!
  Jij kunt dit!

  Liefs xx Lin

 • Florence Valckx-Kiliaan
  29.11.2015 - 19:34 uur | Florence Valckx-Kiliaan

  Tante is supertrots op je en het gaat je zeker lukken!! Go For it.... En met alle hulp die je krijgt en de kans.... Komt je droomwens uit ook met een beperking.... Luvyou meis

 • Shara I Mills
  29.11.2015 - 18:22 uur | Shara I Mills

  Super trots lieverd! Alles gaat helemaal goed konen met je eigen bedijf.
  Groetjes van je nicht in de UK. Xxxjes

 • alvera Kamphuis
  29.11.2015 - 18:12 uur | alvera Kamphuis

  Hey meis, op de verjaardag van kelz vertelde je mij over je ziekte en ik vertelde jou toen over mij ziekte. Ik heb enorm bewondering voor jouw doorzettingsvermogen en heb diep respect! U go girl! !!

 • Marloes Van Maaren
  29.11.2015 - 12:13 uur | Marloes Van Maaren

  Hoe mooi is dit om je droom achterna te gaan en daadwerkelijk stappen te zetten om die droom te laten uitkomen. Ik vind dit supergaaf. Mocht Sylvana ooit backup nodig hebben van een collega die al twintig jaar in het vak zit, dan bied ik mij hier mijn kennis en enthousiasme aan. Sylvana , ik zou zeggen ga ervoor en ik ga je volgen. Succes!