Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Ook de beautybranche wordt ingehaald door de tijd en de ontwikkelingen rondom het Corona-virus. Waar de beursorganisatie van Beauty Trade Special gisteren al meldde dat het advies van RIVM leidend zou zijn, maar het toen nog niet voor het verzetten van de voorjaarsbeurs  zorgde, is dat nu wel het geval. Veiligheid boven alles en het ‘geen fysiek contact maken met anderen’, zou een afbreuk doen aan de beurs. Juist alle demonstraties, workshops, zelf dingen ervaren en van dichtbij modellen en behandeltechnieken bekijken, is voor veel bezoekers de reden om naar een live-event te komen. 

Lees hieronder het persbericht van de beursorganisatie:  

De vakbeurs voor beauty professionals verschuift naar het najaar en zal gehouden worden op 19, 20 en 21 september 2020 in Jaarbeurs Utrecht. Dit mede door de recente ontwikkelingen omtrent het Covid-19 virus (Coronavirus), het onzekere verloop hiervan en de mogelijk verdere beperkingen in de komende periode.

Al weken volgt de leveranciersvereniging Beauty Trade Professionals en MGen de ontwikkelingen van het coronavirus op de voet en staat de organisatie in contact met diverse instanties zoals RIVM en Jaarbeurs Utrecht. Sinds maandagavond 9 maart zijn er verdere beperkende maatregelen van kracht. Specifiek de beperkende maatregelen tegen fysiek contact – zoals geen handen schudden – in combinatie met het beroep van beauty professional waar juist veel persoonlijk contact is met de klanten, doet afbreuk aan de vakbeurs. Demonstraties, workshops, zelf dingen ervaren en van dichtbij modellen en behandeltechnieken bekijken, is voor veel bezoekers de reden om naar het live-event te komen. Deze komen nu in een ander perspectief te staan. 

Naast de nieuwe maatregelen, die voor verschillende doelgroepen als een beperking wordt ervaren, heeft de organisatie ook met veel exposanten gesproken en versterkt dat het besluit om de vakbeurs van en voor de professionele beauty branche in de Benelux te verplaatsen. “De organisatie heeft goed geluisterd naar de uitgesproken meningen van alle betrokkenen en nemen alle zorgen serieus”, motiveert directeur Frank Slangen de wijziging. 

“Een vakbeurs is bovenal een ontmoetingsplek van de branche om nieuws, kennis, technieken en innovaties te delen. Wanneer een deel van de exposanten en/of de bezoekers daar momenteel geen goed gevoel bij heeft of beperkt wordt door alle ontwikkelingen met het nieuwe griepvirus, dan vervalt het mooiste element aan de vakbeurs. Noteer de nieuwe datum in de agenda en dan treffen we elkaar in het najaar weer bij de beurs op 19, 20 en 21 september om er weer een groot beautysucces van te maken”, nodigt Slangen uit. Geregistreerde bezoekerskaarten blijven voor de nieuwe datum gewoon geldig. 

 

Had je al kaarten gekocht voor Beauty Trade Special? Geen probleem, je hoeft op dit moment geen actie te ondernemen, want je kaarten blijven gewoon geldig voor 19, 20 en 21 september!  

1+

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen