Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Alle voorbereidingen voor een bruisende beursvloer, een boeiend kennisaanbod en hét innovatieve platform voor de beautybranche zijn in volle gang! Beauty Trade Festival – Back to Beauty wordt een vakbeurs die je niet snel zult vergeten. Hoewel iedereen niet kan wachten elkaar te ontmoeten, krijgt de organisatie soms toch twijfelende vragen over veelal de coronamaatregelen en wat de verwachtingen zijn van Beauty Trade Festival op 25, 26 en 27 september aanstaande. De redactie had daarom een openhartig interview met BTP-directeur Frank Slangen die antwoorden geeft op de meest prangende vragen.

Wat voor evenement is Beauty Trade Festival?
“Onze vakbeurs is geen standaard evenement maar valt onder de regelgeving ‘doorstroomlocaties’. Daarvan weten we dat vanaf 1 september aanstaande alle beperkende maatregelen vervallen, ook de laatste maatregel te weten de anderhalvemeter maatregel. Dit is al weken geleden door de overheid gecommuniceerd, omdat ze er vanuit gaan dat tegen die tijd de vaccinatiegraad hoog genoeg is en iedereen die gevaccineerd wenst te worden ook echt gevaccineerd is.”

Voor wie is Beauty Trade Festival?
“Beauty Trade Festival is een vakbeurs alleen voor professionals. Consumenten kunnen dus geen tickets voor de beurs kopen. Je kunt online je registratiecode invullen die je via je leverancier kunt krijgen of via een vakblad hebt gekregen. Heb je deze code niet, dan kun je je KvK-nummer invullen en daarmee verder gaan in het online systeem. Voor het gemak hebben we onderaan dit artikel ook een registratiecode toegevoegd. Verder hebben we een indrukwekkend lezingenprogramma en zijn de stijlvolle kennistheaters bomvol gevuld met een breed programma van experts. Het volledige aanbod vind je binnenkort ook op deze website en de vakbladen.”

Hoe zit het met de vele besmettingen van de afgelopen periode?
“De huidige besmettingen onder de jongeren was te verwachten nadat festivals, discotheken en nachtclubs open mochten. Hoewel de besmettingen onder die doelgroep bijdragen aan groepsimmuniteit was het buitengewoon onverstandig van de overheid dit zo snel te beslissen, al is het maar om onrust te voorkomen. Daarom is dit in de laatste persconferentie ook weer teruggedraaid. De persconferentie heeft geen enkele invloed op onze beautyvakbeurs, laat dat meteen duidelijk zijn! Als er ook maar iets zou wijzigen wat voor bezoekers of exposanten belangrijk of essentieel is dan laten we dat uiteraard direct weten. Maar wees gerust, dat is niet het geval.”

Er was ook een enquête uitgestuurd, wat was daar de uitkomst van?
“Inderdaad hebben we een aantal weken terug een enquête verstuurd naar oud-bezoekers van de beautybeurs. Daaruit is gebleken dat bezoekers staan te trappelen om de vakbeurs te bezoeken na anderhalf jaar geen contact te hebben gehad met leveranciers en collega’s. Een andere conclusie is dat leveranciers ontzettend blij zijn hun klanten eindelijk weer op de vertrouwde en gezellige beursvloer te mogen ontmoeten!”

Wat is het standpunt van Jaarbeurs?
“Omdat we onze beurzen altijd organiseren bij Jaarbeurs Utrecht, was het voor ons ook belangrijk te weten hoe zij hierin staan. Jaarbeurs communiceert (ook op haar website) dat alle maatregelen vervallen per 1 september aanstaande. Er is dus geen enkele reden voor twijfel of ongerustheid bij ons als organisatie. Sterker nog, wij zijn blij dat we voor de branche onze beautyvakbeurs weer kunnen organiseren. Ook na de persconferentie is in dat standpunt niets veranderd.”

Wat voor laatste tip heb je nog voor eventuele twijfelaars?
“Geniet lekker van de zomer en zorg dat je uitgerust en met goede zin op de vakbeurs komt zodat je er helemaal klaar voor bent om het beste uit ‘Back to Beauty’ te halen!”

 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen