Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Dit jaar wordt voor de 8e keer de Beauty Press Innovation Award uitgereikt. Dit is een onafhankelijke wedstrijd waarbij beautyjournalisten noviteiten die op Beauty Trade special in maart 2015 gelanceerd worden, beoordelen.

Inzending en jurering

Deelnemers aan de beurs Beauty Trade special (7, 8 en 9 maart), kunnen tot 10 februari 2015 hun beursnoviteit opsturen naar de Jaarbeurs en meedingen naar een Award. Het fysieke product moet ondersteund worden door persinformatie over de noviteit en de salonbehandeling die er mee uitgevoerd kan worden. Dit aspect is bewust toegevoegd om de jury meer inzage te geven in het brede aanbod salonbehandelingen.

Op 19 februari kiest een gerenommeerde jury – waarbij dit jaar voor het eerst ook een juryvoorzitter is benoemd – uit de ingezonden producten een top 10 en let daarbij op nieuwswaarde, innovatie en presentatie. De jury bestaat uit journalisten van Beautyspot.nl, Kosmetiek, De Schoonheidsspecialist, Esthéticienne, Elégance (juryvoorzitter Coen Wulms), Woman’s Health, Telegraaf Vrouw, Nouveau, Beaumonde, Grazia en Beautyjournaal.nl

Daarna worden de geselecteerde top 10-producten worden professioneel gefotografeerd in een studio. Deze foto’s van de afzonderlijke producten en een totaalshot, worden gebruikt voor een publiciteitsproject waarbij ruim 400 beautyjournalisten en bloggers uitgebreide persinformatie ontvangen.

Uitreiking

De tweede juryronde vindt op de beurs zelf plaats, namelijk op zaterdag 7 maart om 11.00 uur. Onder begeleiding van Marjanne Riemens maakt de jury een persronde langs de tien genomineerde merken. De jury beoordeelt het ingezonden product uiteraard op innovatie en kijkt ook naar de totale performance van de stand.

Uit het juryrapport volgt dan een top 3 die tijdens aanvang van de exposantenborrel om 18.00 uur op het podium wordt uitgereikt.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen