Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Toen ik jong was,  kon ik heerlijk bakken in de zon.  Wel een beetje jeuk na afloop en wat verbrand. Maar ach, je was jong.  Tegenwoordig ben ik een stuk voorzichtiger in de zon. Maar ook nu heb ik jeuk als ik te veel in de zon lig, zonder me ingesmeerd te hebben. Zeker onder de douche merk je dat. Ja logisch, hoor ik je denken.  Moet je je maar insmeren. We staan er te weinig bij stil dat onze huid door de zon uitdroogt. 

Een paardenmiddel als een ampul met geconcentreerde aloë vera biedt dan uitkomst.  Een paar dagen achtereen een ampul gebruiken en de huid is weer als vanouds. Beter is het echter om in deze tijd dagelijks gebruik te maken van een serum, die de huid van het nodige vocht voorziet.  Er bestaan prachtige werkstoffen voor een serum zoals aloë vera en hyaluronzuur,  die gemakkelijk door de huid opgenomen worden en de vochthuishouding weer op orde brengen…

Aloë vera is als sinds de oudheid bekend om haar geneeskrachtige eigenschappen. Het beschermt de huid, is zeer effectief tegen roodheden, irritaties, werkt verkoelend en wordt zeer gemakkelijk door de huid opgenomen. Een optimale moisterizer. Maar ook minder bekende stoffen zorgen voor hydratatie zoals bruine algen, panthenol of sensimoist. En wat te denken van edelweiss, rozenwater, buddleia of magnoliaschors?

Kijk eens aandachtig naar de INCI codes van een serum.  Leuk om te weten, beter om te gebruiken, want een serum is voor de huid als een appeltje voor de dorst.

Dit artikel is geschreven door Kie van Groningen, directeur van Florint BV.

Comments


Gerelateerde artikelen