Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Zo net voor Pasen komt ANBOS met een teleurstellend bericht dat ze niet kunnen voldoen aan de subsidievoorwaarden van het Centrum voor Ambachtseconomie (CvAE) voor de ontwikkeling van de hbo-bacheloropleiding Beauty & Skincare. Hierdoor loopt de ANBOS de subsidie mis, wat een stevige financiële tegenvaller betekent. De voorwaarden en termijnen die verbonden zijn aan de toekenning van de subsidie gaat ANBOS niet halen. Dit is slecht nieuws, waar de ANBOS erg van is geschrokken.

Veel vragen

Er zijn nog veel vragen en onduidelijkheden, waar ANBOS inhoudelijk nog niet op in kan gaan. Op dit moment moet onderzocht worden welke scenario’s ingezet kunnen worden om extra inkomsten te genereren en kosten te besparen. Of er mensen ontslagen moeten worden of de contributie voor de leden omhoog gaat, kan ANBOS nog niet beantwoorden. “Het is nog te vroeg om op de inhoud van mogelijke scenario’s in te gaan. We informeren jullie zodra we concreter nieuws over de scenario’s kunnen delen”, laat ANBOS weten.

Ongelukkige timing

ANBOS is zich ervan bewust dat de timing van dit nieuws erg ongelukkig is, zo net voor Pasen. De brancheorganisatie vond het echter belangrijk haar leden en relaties van dit nieuws snel op de hoogte te stellen. Goede Vrijdag (30 maart) en Tweede Paasdag (maandag 2 april) is ANBOS dan ook niet bereikbaar. De organisatie adviseert betrokkenen om het slechte nieuws eerst te laten bezinken en eventuele vragen of onduidelijkheden op te schrijven, om deze in een later stadium aan ANBOS te kunnen stellen. Op de website van ANBOS vind je al een overzicht van veelgestelde vragen ‘ANBOS loopt subsidie mis’. De veelgestelde vragen zullen hier ook steeds aangevuld worden.

Begrip

“Dit nieuws gaat ons allemaal aan: ANBOS zijn we samen”, laat de organisatie teleurgesteld weten. ANBOS hoopt op een ieders steun en saamhorigheid om deze moeilijke periode door te komen. Verder vraag ANBOS tijd en ruimte om de klap van dit slechte nieuws te boven te komen. Zodra de brancheorganisatie meer informatie heeft over de ontwikkelingen, zullen ze dit uiteraard zo snel mogelijk naar buiten brengen.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen