Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De Nederlandse brancheorganisatie van Schoonheidsspecialisten (ANBOS) is het niet eens met Minister Schippers. Zij wil ten onrechte IPL/laser voorbehouden aan beroepsgroepen erkend door of geregistreerd in de wet BIG. Hierdoor kan de consument niet meer bij een schoonheidsspecialist terecht voor definitief ontharen middels IPL /laser en is daarom de petitie ‘Behoud IPL/laser schoonheidsverzorging’ gestart. Ieder ander die ook tegen deze maatregel is, wordt van harte uitgenodigd de petitie te ondertekenen op: 

‘Definitief ontharen middels IPL/laser hoort echt thuis binnen onze branche’, aldus Hoogendijk, voorzitter ANBOS. ‘Mannen en vrouwen die kiezen voor professionele huidverzorging en last hebben van overbeharing zijn bij een gediplomeerde schoonheidsspecialist écht op hun plek.’  Een deel van deze beroepsgroep heeft zich in de afgelopen 20 jaar ontwikkeld op het gebied van definitief ontharen middels IPL /laser. De brancheorganisatie speelde hier op in door te voorzien in een opleiding ontharingstechnieken die gelijkwaardig is aan de opleiding licht en laser van Huidtherapie. Ook ontwikkelde zij een richtsnoer in samenwerking met het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), nu onderdeel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit richtsnoer geeft de best practice voor de schoonheidsspecialist die ipl/laser toepast bij het ontharen. 

Goed geregeld
‘Geen enkel argument dus om deze vorm van behandelen weg te nemen bij de schoonheidsspecialist’, aldus Kees Hoogendijk, voorzitter ANBOS. Ook alle zorgverzekeraars hebben het vertrouwen in de schoonheidsspecialist, want de uitoefening van deze behandeling wordt vergoed. Ondernemers aangesloten bij ANBOS zijn automatisch aangesloten bij de Geschillencommissie in Den Haag. Daarnaast wordt er gewerkt aan een erkenningsregeling, inclusief kwaliteitsregister.

Europa
ANBOS is ook betrokken bij de ontwikkeling van een Europese normering (CEN) voor schoonheidsverzorging. Zij zorgt voor belangrijke input van de Nederlandse structuur van hygiëne, veiligheid, arbeidsomstandigheden en milieu. Dit gebeurt op basis van de bestaande Nederlandse Code van de schoonheidsspecialist. De CEN is leidend in Europa. Deze Europese standaard noemt IPL/laser uit te voeren door level 5, de gespecialiseerde schoonheidsspecialist.

ANBOS
ANBOS is voor 70 procent representatief voor de bedrijven in de schoonheidsverzorging. Al 65 jaar behartigt zij, als business partner, de belangen van haar leden op kwaliteit, vakinhoud en ondernemerschap.

 

Comments


Gerelateerde artikelen