Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De branchevereniging Anbos laat via Herman van Venetië, manager bestuurszaken, weten dat schoonheidsspecialisten nooit bevoegd zijn geweest rimpelvullers te plaatsen. ‘Wij zijn het op dit gebied volledig met Minister Schippers eens. Deze maatregel heeft dan ook geen directe gevolgen voor onze branche, omdat de wetgever heeft bepaald dat schoonheidsspecialisten niet bevoegd zijn huiddoorborende behandelingen uit te voeren, en de geneesmiddelenwet verbiedt het bezit en de toepassing van medicinale stoffen’. Net als de overheid is ANBOS ook voor een transparante markt op dit gebied en daarom is medewerking verleend aan de standpuntbepaling van de Minister. ANBOS levert hierop het gebied van schoonheidsverzorging een bijdrage aan met de consumentencampagne die dit voorjaar van start is gegaan om bewustwording bij de consument te creëren. 

Alle schoonheidsspecialisten aangesloten bij ANBOS beschikken minimaal over het diploma schoonheidsverzorging. Binnen de branche zijn er ook
vakspecialisaties zoals acne, ontharingstechnieken, camouflage en andere gespecialiseerde behandelingen. Schoonheidsspecialisten met een dergelijk vakdiploma staan geregistreerd en kunnen door de consument gevonden worden via www.anbos.nl. Registratie betekent verplichte nascholing en voor gespecialiseerde behandelingen ontwikkelt ANBOS landelijke richtsnoeren. Het richtsnoer ontharingstechnieken (ontharing met behulp van o.a. laser/IPL) is al geruime tijd van toepassing.

Registratie
Vooralsnog spreekt minister Schippers over het waarschijnlijk laten gelden van de wetswijziging voor huidbehandelingen met laser. Sinds de komst van deze apparatuur dringt ANBOS er op aan dat de schoonheidsspecialisten die ermee willen werken dienen te beschikken over het vakdiploma ontharingstechnieken en zich te laten registreren zodat de gespecialiseerde salons zichtbaarder zijn voor de consument. Dit alles met de nadruk op: niet alleen bekwaam, maar ook bevoegd! Behandelingen van schoonheidsspecialisten die volgens het beroepsprofiel werken, zijn niet in strijd met de wet.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen