Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Body Sugaring (ontharen met behulp van suikerpasta) is een zachte, veilige en moderne methode om alle delen van het lichaam te ontharen met een suikerpasta. Het werkt perfect voor zowel mannen als vrouwen. Je kunt het overal op toepassen: op benen, billen, bikinilijn, armen, nek, rug en gezicht en de methode is geschikt voor alle huidtypen. Bovendien werkt het materiaal desinfecterend. Het verwijderen is huidvriendelijk.

Restanten hoef je alleen maar af te wassen met lauw water of weg te vegen met een vochtig doekje. Er komen geen ontharingsstrips aan te pas. Het haar wordt verwijderd bij de wortel en komt zachter terug. Het verschil in techniek is dat de haren met de haargroei mee worden verwijderd en niet tegen de haargroei in.

Bekijk hier het filmpje:

De suikerpasta kun je kopen of je je kunt de pasta zelf maken. Hier volgt het recept voor de suikerpasta

Benodigheden

1. Magnetron-bestendig bakje.

2. Pan
3. 1 kilo suiker
4. 2 citroenen
5. 2 eetlepels zout.

Bereidings instructie hars

Pers de citroenen uit en doe het sap in de pan en voeg ook de suiker en het zout toe. Laat het geheel langzaam tot een donkerbruine, dikke massa koken. Laat de hars een beetje afkoelen en giet het dan over in het plastic bakje en laat het volledig afkoelen. (Hars wordt hard in het bakje..) De hars is zeer lang houdbaar (jaren)

Gebruik hars

Verwarm de hars in de magnetron tot het een dikke, lobbige structuur heeft.

Roer het geheel om met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel of een spateltje. Smeer de hars dun uit over het te ontharen stuk huid in de richting van de haargroei. Als de hars zeer vloeibaar is, betekent het dat hij heel erg heet is. NOOIT op je huid smeren (gevaar voor verbranding.) Leg een stukje katoen op de hars. Trek het lapje er in 1 snelle beweging vanaf, met de haargroei mee. Resultaat: (tenminste, het gewenste resultaat..) een haarloze, gladde huid de wekenlang glad blijft. Restanten hars kun je verwijderen met water.

Dit artikel is geschreven door Inge de Munnik

Comments


Gerelateerde artikelen