Alternatief ontharen: Recept voor Body Sugaring

Behandeltips | 38348 keer bekeken
Alternatief ontharen: Recept voor Body Sugaring

Body Sugaring (ontharen met behulp van suikerpasta) is een zachte, veilige en moderne methode om alle delen van het lichaam te ontharen met een suikerpasta. Het werkt perfect voor zowel mannen als vrouwen. Je kunt het overal op toepassen: op benen, billen, bikinilijn, armen, nek, rug en gezicht en de methode is geschikt voor alle huidtypen. Bovendien werkt het materiaal desinfecterend. Het verwijderen is huidvriendelijk.

Restanten hoef je alleen maar af te wassen met lauw water of weg te vegen met een vochtig doekje. Er komen geen ontharingsstrips aan te pas. Het haar wordt verwijderd bij de wortel en komt zachter terug. Het verschil in techniek is dat de haren met de haargroei mee worden verwijderd en niet tegen de haargroei in.

Bekijk hier het filmpje:

De suikerpasta kun je kopen of je je kunt de pasta zelf maken. Hier volgt het recept voor de suikerpasta

Benodigheden

1. Magnetron-bestendig bakje.

2. Pan
3. 1 kilo suiker
4. 2 citroenen
5. 2 eetlepels zout.

Bereidings instructie hars

Pers de citroenen uit en doe het sap in de pan en voeg ook de suiker en het zout toe. Laat het geheel langzaam tot een donkerbruine, dikke massa koken. Laat de hars een beetje afkoelen en giet het dan over in het plastic bakje en laat het volledig afkoelen. (Hars wordt hard in het bakje..) De hars is zeer lang houdbaar (jaren)

Gebruik hars

Verwarm de hars in de magnetron tot het een dikke, lobbige structuur heeft.

Roer het geheel om met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel of een spateltje. Smeer de hars dun uit over het te ontharen stuk huid in de richting van de haargroei. Als de hars zeer vloeibaar is, betekent het dat hij heel erg heet is. NOOIT op je huid smeren (gevaar voor verbranding.) Leg een stukje katoen op de hars. Trek het lapje er in 1 snelle beweging vanaf, met de haargroei mee. Resultaat: (tenminste, het gewenste resultaat..) een haarloze, gladde huid de wekenlang glad blijft. Restanten hars kun je verwijderen met water.

Dit artikel is geschreven door Inge de Munnik

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (5)

Reageren
 • Marry C
  19.03.2016 - 21:20 uur | Marry C

  Ik heb sugarwax voor in de magnetron gekocht bij harswinkel , die kun je ook op vakantie in de zon opwarmen . In de magnetron ging het wel goed.

 • 27.02.2016 - 02:32 uur | Fokje van der leest visser

  Hallo. Ook ik maak mijn eigen suikerwax. Maar dan zonder zout. En gebruik daarbij ontharings strips. Anders word het zn kliederboel.
  Gr Fokje.

 • marsha r
  06.02.2016 - 10:56 uur | marsha r

  kun je deze hars verwarmen zonder magnetron?
  Dan kan ik het tenminste ook op vakantie gebruiken.

 • Kitty Hofstede
  15.09.2015 - 18:05 uur | Kitty Hofstede

  Op het filmpje zie ik volgens dat op het been de haren wel degelijk tegen de haargroeirichting verwijderd worden. De pasta wordt wel in een neerwaartse beweging aangebracht maar verwijderen niet

 • Aly Kiers
  12.06.2015 - 11:56 uur | Aly Kiers

  OK, je kan ook strips gebruiken. Maar als ik het met de handen doe, is het net als in een comedy, het plakt van de ene vinger op de andere. Dan zitten alle vingers eronder en voor dat ik het weet, ben ik meer bezig met het verwijderen van mijn handen. In de klant haar tijd. Ik heb er nog geen oplossing voor.