Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

In mijn salon wordt tijdens behandelingen voor een groot deel gebruik gemaakt van de kennis van de Ayurveda. Alhoewel aloë vera sap nog wel eens als ingrediënt gebruikt wordt in Ayurvedische producten heeft de Ayurveda verder eigenlijk niets te maken met aloë vera. Wat hebben ze volgens mij dan met elkaar gemeen?

Dat ga ik jullie vertellen. Sommige klanten zeggen wel eens tegen mij: “oh ja, daarvan heb ik wel eens gehoord van aloë vera” terwijl ik dan dus eigenlijk het woord “Ayurveda” gebruik. Ik vind dat wel komisch en ook helemaal niet erg en misschien weet ook jij wel niet precies wat Ayurveda nu eigenlijk is? 

Ayurveda is een eeuwenoude Indiase kruidenleer waarbij de basiselementen (lucht, vuur, water, aarde en ether) ook een rol spelen. Ayurveda kent een holistische benadering wat betekent dat door Ayurveda geprobeerd wordt lichaam en geest in balans te brengen en te houden. Ayurveda is een levenswijze welke als doel heeft gelukkig en gezond te zijn. Wie wil dat nu niet voor zichzelf of voor zijn/haar klanten? En wat is het fijn om een klant daar een beetje mee te helpen door een deel van de kennis van deze leer of levenswijze te gebruiken tijdens behandelingen door geuren, kleuren, klanken en massages, en doordat de Ayurvedische kruidenkennis ook zit verwerkt in bijvoorbeeld de Ayurvedische massage oliën die wij gebruiken.

Vind ik het erg dat sommige klanten nog niet weten wat Ayurveda is en dus blijkbaar wel gehoord hebben van aloë vera en als ze het woord Ayurveda horen het soms verwarren met aloë vera? Nee hoor, het is leuk om klanten met iets nieuws kennis te laten maken en wat ik vooral mooi vind is dat klanten na afloop van een Ayurvedische behandeling vaak aangeven dat ze bijvoorbeeld nooit zo kunnen ontspannen dan ze nu tijdens de behandeling hebben gedaan.  Zo helpen wij onze klanten dan toch maar mooi om meer rust en balans te vinden en of dat nu komt door de Ayurveda of aloë vera…. Als onze klant zich door deze behandeling iets gezonder of gelukkiger voelt  maar vooral ook tevreden is over onze behandeling dan is ons doel weer bereikt.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen