Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Welke hydroapparaten kun je gebruiken in je salon en waar moet je op letten? Het meest bekende hydroapparaat is het waterdampapparaat, ook bekend als de Vapozone.  Daarnaast kun je denken aan het gebruik van een koeldampapparaat, een sauna- of stoombad of een massagejet in je salon.

Waterdampapparaat / vapozone

Een waterdampapparaat verspreidt een fijne nevel stoom. De warme stoom die het apparaat voortbrengt laat de poriën openen en bevordert de doorbloeding en na 15 tot 20 minuten stomen zal ook de huid voorverweken. Daarna kun je milia en comedonen eenvoudiger verwijderen. Deze methode is geschikt voor de vette, onzuivere huid, de slecht doorbloede huid en de vochtarme huid. Gebruik de ‘gewone’ vapozone niet bij een droge, dunne huid, een gevoelige huid, of een huid met puistjes.

De meeste waterdampapparaten hebben een kruidenreservoir voor kruiden en etherische olie; dit geeft een extra weldadig gevoel!  Er zijn ook vapozones met een ozonfunctie. Door middel van deze functie wordt de huid niet alleen verweekt, maar ook licht gedesinfecteerd en dus geschikt is voor het behandelen van een huid met puistjes. Dan zijn er nog vapozones met meerdere functies zoals een vapozone met ultraviolet licht waarmee huidveranderingen kunnen worden opgemerkt of een combinatie met LED-kleurentherapie.

Het belangrijkste waar je bij aankoop van een vapozone op moet letten is dat het apparaat een temperatuurregelaar heeft en dat er een tijdklok op zit. De hete stoom van het apparaat, kan namelijk brandwonden veroorzaken. Zet daarom het apparaat altijd op een afstand van circa 40 cm van het gelaat; ongeveer de lengte van je onderarm. Wend de sproeikop ook altijd van je klant af wanneer je het apparaat uitschakelt. Let bij aanschaf op het feit dat sommige apparaten uitsluitend werken met gedestilleerd water en check ook de opwarmtijd.

Steeds minder schoonheidssalons gebruiken de vapozone voor de reiniging van de huid. Stomen kost tijd en als je reinigt met een scrub, peeling of lysing behaal je ook goede resultaten.

Koele waterdamp voor de gevoelige huid

Het koeldampapparaat en het spray- of verstuifapparaat zijn uitermate geschikt voor de gevoelige huid of de vochtarme huid. Beide apparaten hebben een verkoelend, verfrissend, kalmerend en een verwekend effect op de huid mede doordat er niet alleen water, maar ook een lotion in het apparaat gebruikt wordt. Je kunt dit apparaat gebruiken als voorbehandeling (verweken), na de oppervlakte- of dieptereiniging of na een massage, masker of pakking. Een spray-apparaat wordt vaak geleverd in combinatie met een vacuüm-zuigapparaat. Let hier dus op bij aanschaf; vaak zijn twee-in-één apparaten relatief goedkoper.

Sauna- en stoombaden

Heb je voldoende ruimte in je salon en wil je jouw klant net even iets extra’s bieden, dan kun je denken aan de aanschaf van een stoomcabine. Een stoombad hoeft niet duur te zijn, veel badkamerspecialisten hebben al kleine cabines in hun assortiment. Houd ook rekening met de aanwezigheid van een doucheruimte, zodat de klant zich na gebruik kan opfrissen.

Massagejet

Ter ontspanning en om spierpijn te verlichten is een massagejet zeer geschikt. De massagejet combineert hydromassage met droge massage in een badunit; de waterstralen hebben een positieve invloed op de bloedsdoorstroming en het hoofd en halsgedeelte die boven water uitkomen worden gemasseerd door middel van pulserende en vibrerende bewegingen. Kortom, een massagejet is een goede toevoeging voor hen die hun klant extra service willen geven.

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen