Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Het schoonheidsideaal wijkt in Afrika nog sterk af van hoe wij hier in het westen over schoonheid denken.  In Afrika wordt schoonheid nog vaak bepaald door cultureel etnische en godsdienstige rituelen. Zo worden oudere vrouwen nog begeerd om hun levenswijsheid en schoonheid, net als volle vrouwen met meer gewicht. Het kroeshaar wordt op een totaal andere manier gestyled en behandeld. De Afrikaanse vrouwen staan een groot gedeelte van de dag bloot aan de zon en natuurlijk wil ook zij haar donkere huid goed verzorgen. Hierbij wordt nog veel gebruik gemaakt van grondstoffen van Afrikaanse bodem zoals karitéboter (sheabutter), witte klei en kokosolie.

Witte klei
De donkere huid heeft meer talgklieren en dankzij de actieve talgklieren is de huid bij het grootste gedeelte van de Afrikanen vettig. Om de uitscheiding van talg te regelen moet de huid gezuiverd worden en witte klei helpt bij het reinigen van de huid. Afrikaanse vrouwen mengen wat water met een eetlepel witte klei en brengen dat aan op het hele gezicht. Deze witte porseleinaarde hecht zich aan het oppervlak van de huid. Bij het afnemen van de klei met water worden dode huidcellen, vuil en overtollig talg meegenomen, zodat de huid diep wordt gereinigd. De Kameroenezen laten deze wonderbaarlijke witte klei de hele nacht intrekken. 

Karitéboter

Om de huid te hydrateren gebruikt  men Karitéboter, ook wel sheabutter genoemd. De noten van de boterboom, een boom uit Centraal Afrika, worden door de lokale bevolking verwerkt tot karitéboter. Dit product is van nature rijk aan essentiële vetzuren en beschermt de huid tegen de zon. Gezicht, handen, haar, het hele lichaam heeft er baat bij. In Ivoorkust smeren de vrouwen zich van kop tot teen in met Karicoco, een mengsel van karitéboter en kokosolie om hun huid soepel te houden.

Comments


Gerelateerde artikelen