Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een aantal van mijn klanten, voornamelijk degene die ik persoonlijk ook goed ken, vinden het maken van afspraken via een whatsapp bericht het meest prettige. Logisch ook want op die manier ben ik het makkelijkst te bereiken en kan ik direct reageren zodra ik de mogelijkheid heb. “Als je NU komt heb ik nog een plekje voor je vrij” stuur ik terug.

10 minuten later komt ze verhit maar met een brede glimlach de salon binnen rennen, en loopt in een rechte lijn de schuifdeuren voorbij de behandelruimte in. Mijn collega’s kijken me verbaast aan en de overige klanten hebben haar waarschijnlijk niet eens opgemerkt zo snel als dat ze was.

Het is weer december, de maand waarin we rennen, vliegen, overvolle agenda’s hebben en eigenlijk een uur of 12 per etmaal tekort komen.Onze gezinnen en dierbaren komen op de eerste plaats en in de dagen voor 24 december hebben we etentjes, borrels en kerstoptredens. En hoewel we alles piekfijn in orde lijken te hebben schieten we er vervolgens zelf een beetje bij in.

Want boven genoemde situatie is geen uitzondering. Dagelijks gaat de telefoon met het verzoek of er “alsjeblieft vandaag nog” een plekje vrij gemaakt kan worden omdat men er voor dat ene feestje zelf ook stralend uit wil zien. En uiteraard creëer ik graag een plekje ondanks dat het betekend dat ik zelf pas na 23:00 weer thuis ben

En dan wij als beauty professionals zelf. Het is me meer dan eens overkomen dat iedereen om mee heen van top tot teen verzorgd was maar dat ik zelf de tijd niet had gevonden om mijn uitgroei nog even te kleuren, mijn wenkbrauwen nauwkeurig na te lopen en ik de wintervacht op mijn benen voel kriebelen in mijn maillot. Het gevoel dat onze kerstbomen wellicht hebben na 31 december. Afgetuigd en afgebrand.

Klagen zal ik niet, want ik weet dat we het van deze periode moeten hebben en ergens geeft het me ook energie. De gezelligheid, de dankbaarheid en het feit dat je hebt bijgedragen aan dat heerlijke gevoel wat jouw klant de volgende avond heeft als ze staat te stralen als een kerstster op de kerstborrel van haar werk.

Dit artikel is geschreven door Daphne Neufeglise

0

Reacties


Gerelateerde artikelen